Szórakozás

Doszpot Evelin a bántalmazó kapcsolatokról: Csak a némaságot ne válassza a nő!

Doszpot Péter felesége, a Micsoda nők! című műsor egyik állandó résztvevője Várkonyi Andrea műsorában mesélt magánélete részleteiről; ezúttal egy korábbi, 5 éves kapcsolatában elszenvedett testi és lelki sérüléseiről beszélt megrendítő őszinteséggel. Doszpot Evelin többek közt próbált rávilágítani arra a jelenségre is, hogy bár kívülről nézve tökéletesen látszik, mennyire szabadulni kellene a bántalmazó kapcsolatból, megélni egy ilyen helyzetet sokkal bonyolultabb és összetettebb, nem utolsósorban pedig félelmetesebb is ennél.

“A félelem van olyan nagy úr, hogy lesakkozod magadban azt, hogy hogy tudom a legjobban mentesíteni magamat. Vagy még tovább menve, hogyan tudok láthatatlanná válni ebben a sztoriban, hogy ne rajtam csattanjon, ne kapjak, vagy annyit ne kapjak, mint amennyit kapok. A kérdésre pedig, hogy miért vagy benne… Ugyanez a válasz. Hogy a félelem olyan nagy úr, hogy nem mered a külvilág felé, de még magad felé sem beismerni. Van az a fajta félelem, amikor én saját magamnak hazudok, és azt mondom, hogy biztos én voltam az oka, vagy én csináltam valamit. Nálam hosszú éveknek kellett eltelni ahhoz, hogy rájöjjek, hogy nem, nem én voltam az” – mesélte Doszpot Evelin, aki azt mondta, a lelki sérülés, és az első felismerés, a szembenézés önmagával és a helyzetével talán a legnehezebb része volt a történetének.

“Ma már, gyógyult lélekkel azt mondom, egy nő nem tud olyat csinálni egy kapcsolatban, amivel ezt kiérdemelné. Erre nincs indok, és nincs megfogható, megmagyarázható és elfogadható bármi, amire az erőszak legyen a válasz. Az erőszak alatt nem a fizikai erőszakot értem csak, a lelki terror része erősebb tud lenni gyakran. De ki lehet jönni belőle! (…) Olyan sokan vagyunk, akik elnémulnak kapcsolatokban; és ha valamit, akkor csak a némaságot ne válassza egy ilyen történetben a nő, mert azzal halálra ítéli a saját nőiességét, énjét” – mondta el gyakran elcsukló hangon Doszpot Evelin, aki a műsorban lévő többi hírességgel együtt felhívta a figyelmet arra, hogy figyeljünk jobban a környezetünkben élők esetleges vészejelzéseire, de léteznek olyan szervezetek is, akik a családon belüli erőszak, a nők elleni erőszak ellen igyekeznek felemelni a hangjukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik