Szórakozás

A katasztrófavédelem az Eddát sem hagyta zenélni

Március 11-én Zoltán Erika teltházas nagykocertje maradt el, miután a katasztrófavédelem a helyszíni ellenőrzés során nem talált mindent rendben. Most, a március 18-ra meghirdetett, győri Edda koncert maradt el. A szervezők azonban értetlenül állnak a helyi katasztrófavédelem határozata előtt.

Ha röviden akarok válaszolni, azt mondom, hogy a győri katasztrófavédelem nem járult hozzá. Rengeteg koncertet szervezünk az ETO Parkba. Amikor januárban benyújtottuk a tavaszi bulikhoz a kérelmeket, hogy minden engedélyünk meglegyen, kijött a szakhatóság felmérni a helyszínt. Hiánypótlást kértek, mert a teremben nem világított minden izzó a menekülési útvonalon és egy füstgátló ajtó nem működött tökéletesen

– kezdte a Borsnak a szervező, Horváth Anita.

Aztán amikor ismét kijöttek ellenőrizni a pótlást, már azzal utasították el a rendezvényt, hogy a helyszín 2009-es átadásakor nem építették ki a hő- és füst­elvezetést. Néztünk egy nagyot, hiszen ez köztudott tény volt számukra. Eddig ugyanis – éppen emiatt – azzal a feltétellel engedélyezték a koncerteket, hogy a 2200 négyzetméteres terembe csak 950 főt engedhetünk be, és mellőzni kell a pirotechnikát. Mi fellebbeztünk a határozat ellen. A másodfokú szakhatósági eljárásra a koncert előtt egy nappal került sor.

A zenekar, a szervezők és a rjongók számára ez az indok már csak azért is bosszantó, mert tavaly év végén, a győri helyszínen még teltházas koncertet adott egy másik banda.

Tényleg nem értjük, mert decemberben még telt házas Kowalsky-koncert volt itt. Akkor miért nem kötöttek bele semmibe? Majdnem 880 jegyet adtunk el elővételben. Nagyon sajnáljuk a történteket. Anyagiakon kívül főleg erkölcsi károk értek bennünket

– tette hozzá Horváth, aki azt ígérte, hogy a héten tájékoztatják a rajongókat az új időpontról, valamint a jegyvisszaváltás lehetőségeiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik