Szórakozás

Tahi Tóth László a kórházban kapta meg a Kossuth-díjat

Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették ki a színészt, aki jelenleg súlyos betegsége miatt még mindig kórházi kezelésre szorul. A Bors szerint azonban a kórházi ágyánál is úgy örült az elismerésnek, mint egy kisgyerek.

“Helyette voltam büszke, ahogy a Parlament csodálatos épületében az ünnepségen álltam. Nagyon sajnáltam, hogy László nem lehet ott a számára igen fontos pillanatban, de sajnos így alakult a sorsunk. A díszünnepségről egyből a kórházba siettem, kezemben a Kossuth-díjjal, amit a kórteremben adtam át neki. Micsoda öröm volt a szemében! A személyzet és a betegek összesereglettek, mindenki meg akarta nézni a díjat, illetve mindenki gratulált a férjemnek. Furcsa jelenet volt, de nagyon megható” – mesélte a lapnak Kárászy Szilvia zongoraművész, Tahi Tóth László felesége, aki elárulta azt is, hamarosan talán már haza is engedik férjét a hosszas kezelésről.

“Ha minden jól alakul a továbbiakban is, akkor hamarosan hazajöhet. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy pont most jön a nyár, ez a legjobb időszak lesz számára, hogy rehabilitálódjon. Azt tervezzük, hogy leutazunk a Balatonra, hogy a sok napsütés, a víz, a természet segítse a felgyógyulásban. Mindennap megkérdezi, hogy mi van a színházban… már nagyon menne vissza.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik