Szórakozás

Kiderült, miért kellett az utolsó pillanatban lefújni Zoltán Erika koncertjét

A rajongók rendkívül csalódottak voltak múlt hétvégén, hiszen a március 11-i telt házas koncertet a buli előtt egy nappal fújták le. Akkor Zoltán Erika maga is kétségbe volt esve, hiszen őt is váratlanul érte a hír, de most kiderült, hogy miért kellett elhalasztani a fellépést.

A West Balkán nevű szórakozóhelyen 2011. január 15-én bekövetkezett tragédia után a jogalkotó több ponton is szigorította a zenés, táncos rendezvényekre vonatkozó jogszabályt, ezért a március 11-én elmaradt koncert előtt a katasztrófavédelem illetékes egysége 2017. január 12-én helyszíni ellenőrzést tartott. Másnap, január 13-án megszületett a szakhatósági állásfoglalás arról, hogy mivel hiányoznak alapvető feltételek, például nem volt biztonsági terv, a kiürítés feltételeinek meglétét nem tudták igazolni, így az engedélyt nem adhatták meg

– közölte a Borssal a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezeket a hiányosságokat a kérelmező a március 11-i koncertig nem szüntette meg. Pedig több mint két hónapja volt rá. Így a hatóság nem járult hozzá a rendezvény megtartásához.

Bár a katasztrófavédelem nem nevezte meg közleményében, hogy ki volt a kérelmező, aki nem teljesítette a feltételeket, a napilap úgy tudja, hogy a BOK Csarnok (korábbi Syma) mulasztott. Az énekesnő és a szervezők tehát éppen úgy elszenvedői a szerencsétlen történetnek, mint a rajongók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik