Szórakozás

Chuck Norris azt mondta, el fogod olvasni ezt a cikket

Most azt kellene írni, hogy Isten éltesse Chuck Norrist, de mind tudjuk, hogy valójában Chuck Norris élteti Istent. Az emberiség történetének legkeményebb férfija, az internet történetének legnagyobb mémalakja ma 77 éves.

Norris 1940. március 10-én született Oklahomában, egy Ryan nevű apró városban (szülőházát állítólag saját kezűleg építette fel). Eredeti neve Carlos Ray Norris, többször hangoztatta, hogy ír, és cseroki őslakos gyökereire egyaránt büszke. Kifejezetten vézna, és az édesapja alkoholizmusa miatt érzett szégyene miatt visszahúzódó, magába zárkózó gyermek volt.

Chuck Norris azt mondta, el fogod olvasni ezt a cikket 1
Kép: Fury Productions

Aztán amint betöltötte a tizennyolcat, belépett a seregbe. A légierőnél szolgált, Dél-Koreában, ott kapta a Chuck becenevet, és ott ismerkedett meg a harcművészettel, pontosabban a tangszudóval. Hihetetlen sebességgel fejlődött, később hat éven volt profi, középsúlyú karate-világbajnok.

Amikor 1962-ben leszerelt, karateiskolákat nyitott Kaliforniában. Filmes karrierjét harcművész-instruktorként kezdte 1969-ben. Egy forgatáson ismerkedett össze Bruce Lee-vel, akinek később a főellenségét játszotta a legendás, 1972-es, „A sárkány útja” című filmben.

„Bruce felhívott, hogy beszéljen nekem a filmről. Azt mondta, lesz benne egy harcjelenet, ami a római Colosseumban játszódik, és azt szeretné, ha én lennék az ellenfele. Erre a harcjelenetre mindenki emlékezni fog – mondta – olyanok leszünk, mint két gladiátor az arénában. Viccből megkérdeztem tőle, hogy ki fog nyerni. Én fogok, én vagyok a főszereplő – válaszolta. Mire én: értem már, szóval meg akarod verni a regnáló karate-világbajnokot? Erre ő: nem, én meg akarom ölni a regnáló karate-világbajnokot.”

Cordell Walker szerepében ért népszerűsége csúcsára, az 1993 és 2001 között futó, „Walker a texasi kopó” című sorozatban.

„Amikor a Walker egyik részét forgattuk 1996-ban, oda kellett lopakodnom egy csörgőkígyóhoz, elkapni a nyakánál, majd felemelni, és megszámolni a csörgőket a farkán. Megcsináltam, de a rendező azt mondta, vegyük fel még egyszer. Csakhogy másodszorra a kígyó már résen volt, úgyhogy megmarta a kezem. Odamentem az idomárhoz, és megkérdeztem, nem gondolja-e, hogy a biztonság kedvéért be kellene mennem a kórházba megnézetni, volt-e méreg a marásban. Mire ő: lehet, hogy ez nem is annyira rossz ötlet.”

A róla, illetve az általa megformált karakterekről szóló viccek, és mémek 2005 végén kezdtek elterjedni. Az sztori a 4Q című viccportálon indult, egy Vin Diesel ténygenerátorral, ami színész férfiasságát, keménységét figurázta ki. Ennek a mintájára születtek később az első Chuck Norris tények, amik aztán iszonyatosan népszerűek lettek, mindenütt a világon.

Fotó: imgflip

Chuck Norris egy nap alatt gyűjtötte össze a Pokemon Go összes pokemonját. Vezetékes telefonnal.

Többször rálőttek Chuck Norrisra. A lövedékek kritikus állapotban vannak.

Chuck Norrisnak van egy medvebőr szőnyeg a nappalijában. A medve valójában él, csak nem mer megmoccanni.

Ha Chuck Norris betesz egy szelet szalámit a DVD-lejátszóba, vissza tudja nézni az egész disznóvágást.

Chuck Norrisnak még mindig jár a Népszabadság.

Norris többször nyilatkozta, hogy ő maga is kedveli ezeket a vicceket, egyáltalán nem tartja sértőnek őket. Vannak kedvencei is, például az, hogy: „Amikor a mumus aludni megy, azt nézi meg, nincs-e Chuck Norris a szekrényben”.

„Volt egy kisebb szerepem A feláldozhatók 2-ben, Sly Stallone oldalán. A díszletben voltunk amikor Sly felvetette, hogy ha már úgyis mindenütt ott vannak ezek a rólam szóló viccek, bele kellene tenni egyet a jelenetbe. A feleségem, Gemma, aki a közelben álldogált ekkor odajött, és azt mondta, tudja is, melyik lenne a tökéletes. Így került be a filmbe az amikor Sly azt mondja nekem: úgy halottam egyszer megmart egy királykobra, én meg azt válaszolom neki: igen, de öt napnyi kínzó fájdalom után a kobra meghalt.”

A legjobb Chuck Norris vicc pedig egyáltalán nem vicc. Tavaly júliusban, az amerikai elnökválasztási kampányban, a republikánus Chuck Norris támogatásáról biztosította az akkor még abszolút esélytelennek látszó Donald Trumpot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik