Szórakozás

Gundel Takács Gábor: A 2028-as olimpiára készülünk

Vasárnap este a közmédiánál frissen felmondott műsorvezető lesz Hajdú Péter vendége a Frizbiben. Gundel Takács Gábor beszélt arról, hogy mi vezetett a döntéshez és hogy tervben van-e egy 2028-as budapesti olimpia.

Az adásból kiderül, hogy Gundelnek a szóvivői társadalmi munka nem váltás volt az életében, mert 2005 óta, azaz 12 éve a BOM-nak dolgozik. Az aláírásgyűjtés miatt szükség volt valakire, aki az olimpiarendezés melletti üzeneteket kommunikálja, és akkor is ezt csinálná, ha nem mondott volna fel a közmédiánál.

A Budapesti Olimpiáért Mozgalomnál egyébként nem hagyja abba a munkáját: 2028-ra készülnek, ugyanis nem derült ki az, hogy Magyarország alkalmatlan lenne a rendezésre.

Arról is beszélt, hogy az Agenda2020 nem igazán volt elégséges, ugyanis egyetlen közepes méretű város sem maradt a potenciális rendezők között miután Hamburg és Budapest is visszaléptek. Gundel Takács Gábor szerint vita azért nem volt, mert politikai konszenzus lévén nem volt kivel, utána pedig egy csapásra hirtelen összegyűltek a szavazatok.

Szerinte van igény arra a kommunikációs stílusra, amit ő kezdett el, és aminek a középpontjában az a kérdés áll,

Vajon miért nem beszélnek velünk “fentről” közérthető módon?

Hajdú Péter megkérdezte őt, miért állt bele egy láthatóan vesztésre álló projektbe, mire Gundel elmondta, eleinte arra vártak, hogy kiderüljön, hány szavazat gyűlik össze, mert az is esélyes volt, hogy nem lesz meg a szükséges mennyiség.

Ráadásul azt hittem, az esetleges népszavazásig kiírt három hónapban bőven lesz majd idő átvinni az üzeneteket

– mondta, majd hozzátette, mivel nincs se Alpokunk, se olajunk, de még a banktitkot se mi találtuk fel, nem sok esélyünk van a kitörésre az olimpiát leszámítva. És hogy miért fontos egyáltalán kitörni?

Azért, hogy megnyilvánulhasson a kreativitásunk és a magyarságunk.

Gundel szerint egyébként “presztízsveszteséget” szenvedtünk, és ha ezen nem lépünk túl, akkor egy kis ország maradunk, aminek a fővárosát folyamatosan összekeverik Bukaresttel.

A műsorvezetővel készült hosszabb interjúnkat ide kattintva olvashatja.

Fejléckép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik