Szórakozás

Végre kiderült a szuperkínos Oscar-baki rejtélye

Drámai körülmények közt ért véget a 89. Oscar-gála hétfőn hajnalban. Mint ismert, a legjobb filmnek járó díjat átadták a Kaliforniai álom csapatának, majd kiderült, hogy az a Holdfény stábját illeti meg.

Idáig csak találgatni lehetett, hogy ki vagy mi okozta az elképesztő bakit, sokan Leonardo di Caprio ügyetlenségére gyanakodtak, de a valóság ettől távol áll.

A pótborítékok átka

Brian Cullinan, a PricewaterhouseCoopers könyvvizsgáló egyik vezető munkatársa idén negyedszer működött közre a színfalak mögött a díjkiosztásban, csakhogy most a legrosszabbkor kalandozott el gondolataiban, ami végzetes hibához vezetett.

A feladata annyi volt, hogy a két műsorvezetőnek átadja az adott kategória győztesének nevét tartalmazó borítékot.

Hogy megértsük a sztorit, tudni kell, hogy minden kategória nyertesét rejtő borítékból kettőt gyártanak le, hogyha az egyik elveszne valamilyen rejtélyes oknál fogva, tudjon folytatódni a műsor.

Az incidensnél az történt, hogy Cullinan az előző kategória, a legjobb női főszereplő tartalékborítékát továbbította, így kerülhetett elő belőle megint egy olyan cetli, amin Emma Stone neve szerepelt.

A történethez hozzátartozik, a ceremónia előtt mindössze ketten tudták, kik kapják az idei Oscarokat: Cullinan és a színpad túloldalán álló másik segítő, Martha Ruiz, aki a bejelentés után rögtön kapcsolt és megnézte a nála lévő tartalékborítékot, amiben a legjobb film neve lapult.

Azonnal szólt a stábnak, és a többit már ismerjük.

Cullinan figyelmét egyébként valószínűleg a közösségi média vonhatta el, néhány perccel a tragikomikus jelenetsor előtt ugyanis Emma Stone-ról posztolt egy fotót Twitter-oldalán, amit később letörölt.

Fotó: Twitter

A könyvelőt korábban leginkább arról ismerte a nagyérdemű, hogy kísértetiesen hasonlít Matt Damonra.

(Heavy, Variety, Mashable)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik