Host Neil Patrick Harris is seen on stage at the 87th Oscars February 22, 2015 in Hollywood, California. AFP PHOTO / Robyn BECK / AFP PHOTO / ROBYN BECK
Szórakozás

Neil Patrick Harris fecskenaciját nem tudjuk kiverni a fejünkből

Bodnár Judit Lola
Bodnár Judit Lola

hypevadász. 2017. 02. 25. 13:23

Ahogy Travolta cikijét sem, bármennyire is szeretnénk. Íme, a legbizarrabb Oscar-pillanatok, amelyeket sajnos nem tudunk elfelejteni.
Korábban a témában:

John Travolta esete Adele Dazeemmal

Ennek a drága jó embernek egyetlen feladata volt, elmondania egyetlen mondatot, amelyben bejelenti a műsor soron következő fellépőjét, Idina Menzelt, hogy az elénekelhesse a Jégvarázs Let It Go című gigaslágerét. Ehelyett ami elhangzott:

köszöntsük a színpadon a megátalkodottan tehetséges, megismételhetetlen Adele Dazeemot!

Hogy kicsodát? A fél terem és az egész internet sírva röhögött, Menzel pedig tweetben kösönte meg az alakítást: KÖSZÖNÖM, JORN TROMOLTO! – írta. Feledhetetlen.

Rob Lowe és Hófehérke

Még 1989-ben esett meg az a teljességgel érthetetlen produkció, amelyben Rob Lowe a Proud Mary című nóta egy átköltött verzióját adta elő a gálán egy ismereten női előadóval, aki történetesen a klasszikus Disney-féle Hófehérke-jelmezben állt színpadra. Az egész fájdalmasan kínos volt, a Disney-nek annyira belefájdult a füle, hogy beperelték a produkciót.

Neil Patrick Harris kisgatyája

Oké, összességében imádtuk a 2015-ös Oscar-gála házigazdájaként, sőt, még a kisgatyás jelenetet is meg tudtuk érteni, elvégre a Birdman-parafrázishoz elengedhetetlen volt ez az outfit – ami ráadásul remekül is állt Harris kimunkált izmain. De azért basszus, az mégiscsak egy fecske. Ez a videó meg egyenesen hibátlan.

James Franco Marilyn Monroe-ként

Az egész 2011-es Oscar-gála súlyos blamázs volt, ami a műsorvezetést illeti, a James Franco-Anne Hathaway párosnál irritálóbb házigazdákat még nem termelt ki a díjszezon, de az egész mutatvány legkínosabb pillanatai kétségkívül ahhoz a jelenethez fűződnek, amikor Franco platinaszőke parókában, pink estélyiben bohóckodott a színen Marilyn Monroe-t idézve, aki eközben kétségkívül forgott a sírjában. Jáj.

Jack Palance fekvőtámaszozik

1992-ben Palance hetvenhárom éves volt, ám még mindig kemény, mint a kád széle – ezt bizonyította a gálán is, amikor megnyervén a legjobb férfi mellékszereplő díját, miközben arról beszélt, hogy miért is nem alkalmaznak idős színészeket Hollywoodban, lenyomott pár félkezes fekvőtámaszt, csak hogy bizonyítsa, képes rá.

Michael Moore-t kifütyülik

Moore 2003-ban a Kóla, puska, sültkrumplival nyert Oscart, és a díj átvételekor cseppet sem finoman kifejtette álláspontját az iraki megszállás kapcsán: „ellenezzük ezt a háborút, Mr. Bush, szégyellje magát” – kiabálta a mikrofonba, mire a közönség súlyosan kifütyülte. Azóta némiképp bátrabban foglalnak állást az elnökük ellen az álomgyári munkások, ugyebár.

Jennifer Lawrence, amint épp olyan, mint bármelyikünk

Nem maradhat ki az a remek pillanat 2013-ból, amikor Jennifer Lawrence – számomra máig érthetetlen módon – megnyerte eddigi egyetlen Oscarját a Napos oldal című filmért. „Legszebb öröm a káröröm, mert nincs benne irigység” jeligére mind együtt kuncogtunk, amikor Jen a színpadra tartván a fél világ szeme láttára hasalt el a lépcsőn – mindannyiunk közös félelme, valahányszor fel kell mennünk egy pódiumra, lásd diplomaosztó például, hogy ez történik velünk, Lawrence viszont halál lazán vette a dolgot, ezzel letéve az azóta is épülő szomszédlány-imidzsének alapkövét.

Arien Brody lesmárolja Halle Berryt

Csóri Adrian Brody eleve nehéz helyzetben volt, minthogy sokan erősen ellenezték, hogy A zongoristának bármilyen díjat is adjanak, ekkoriban derült ki ugyanis a rendező Roman Polanski gyermekmolesztálási ügye. Brody ennek ellenére – joggal – megnyerte a legjobb színésznek járó díjat, ám lányos zavarában az Oscar-história egyik legbizarrabb pillanatként a díjat átvéve elkapta Halle Berry grabancát, és messze túl hosszan lesmárolta.

Travolta 2.0

Apropó csók. Azt hittük, hogy az Adele Dazeem-ügynél már nem lehet lejjebb, ám John Travolta még ugyanazon a 2015-ös gálán alakított még egy csodásat, amikor nagyon, nagyon bizarr módon megcsipkedte Idina Menzel pofiját – ezúttal sikerült kimondania a nevét – és, mintha ez nem lett volna elég, egy videó is felbukkant, amelyben meglepetésszerűen megsimogatja a frissen anyukává lett Scarlett Johansson hasát, miközben arcon csókolja. Miért?

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

PARKES, AUSTRALIA - JANUARY 12:  Elvis impersonator Dean Vegas prepares to go onstage at the Parkes Leagues Club during the Parkes Elvis Festival January 12, 2007 in Parkes, Australia. The festival, now in it's 15th year is expected to draw over 6,000 people to the small country town for the event. For one weekend every year, Parkes is innundated with Elvis fans, impersonators and performers from around the world. This year's festival will mark the 30th anniversary of the death of Elvis Presley.  (Photo by Ian Waldie/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.