Szórakozás

Tényleg politikai dal lehetett ’91-ben az Álmaimban Amerika?

Három tagból áll, háromszor hagyták abba a közös munkát, és leghíresebb daluk három perc hosszú. Persze, nem ezek a tények a legfontosabbak az AD Studióról – hangzik el a Story Extra riportjában. Az viszont már érdekesebb, hogy amíg az együttesek általában azért oszlanak fel, mert megromlik a viszony a tagok között, vagy már nincs mondanivalójuk; náluk erről szó sincs. Mégis ritkán találkoznak.

“Ez megint olyan, mint amikor kezdtük. Mert amikor kezdtük, ez volt a lényeg, nem az, hogy nagylemezeket készítsünk, hanem hogy hárman el lehessen hülyéskedni. Mellesleg azért szólt arról is, hogy készültek egészen kellemes dalok, amiket mi is szeretünk és a közönség is. És az az érdekes, hogy amíg nem voltunk… Ezeket a dalokat az emberek nem felejtették el. És ez egy fantasztikus dolog” – mesélték a kamera előtt a kilencvenes évek híres magyar csapatának tagjai.

Az egymással jó kapcsolatban lévő, de ritkán találkozó egykori zenekar tagjai arról is beszéltek a találkozón, hogy vajon politikai dal volt-e 1991-ben az Álmaimban Amerika?

Minden kinyílt, minden szabaddá vált, és nem volt ennek itt Magyarországon egy olyan fóruma, mint egy zenekar, vagy író. Nem volt senki, aki mert erről beszélni, hogy álmainkban Amerika él”

– mondják, de Auguszt Bárió szerint, ha elemeire szedjük a dalt, kiderül, hogy az egész csak egy vicc, amit persze imádott a közönség. A fenti videóban pedig nemcsak felcsendülnek a régi slágerek, de kiderül az is, a híres dal elején konkrétan halandzsa nyelven énekelnek a fiúk, ami nemigen tűnt fel akkoriban senkinek. 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik