Szórakozás

Legjobb idézeteivel emlékszünk a „Krokodilvadászra”

Ötvenöt éves lenne Steve Irwin, a legendás ausztrál „krokodilvadász”. Kiváló humora, és elképesztő merészsége, és szakértelme miatt David Attenborough azt mondta róla, hogy „megmutatta az embereknek, mennyire csodálatos és izgalmas a természet, született kommunikátor”.

Irwint a hozzá hasonlóan megszállott feleségével, Terrivel közösen gyártott „A krokodilvadász” című sorozat tette világhírűvé, a kilencvenes évek végén több mint 500 millióan nézték a sorozatát világszerte. Akkor vált védjegyévé a khaki színű rövidnadrágja, magával ragadó lelkesedése és ausztrál akcentusa.

Ki hinné, hogy már több mint tíz éve nincs velünk: 2006 szeptember 4-én halt bele egy tüskés rája támadásába a Batt zátony mellett, Queensland partjainál. Steve Irwin február 22-én ünnepelte volna az ötvenötödik születésnapját. A rá legjellemzőbb idézetekkel emlékszünk a Krokodilvadászra.

Fotó: Europress

„A krokodilokkal könnyű. Megpróbálnak megölni és megenni. Az emberekkel sokkal nehezebb, mert ők néha úgy tesznek először, mintha a barátaid lennének.”

 „Amikor a kamerának beszélek, haver, az egyáltalán nem olyan, mintha a kamerának beszélnék. Hozzád beszélek, mert azt akarom, hogy úgy érezd, ott vagy velem.”

„Az egyetlen állatfaj, amivel nem jövök ki az a papagáj. De érted, próbálok tanulni, ahogy halad az idő. Egyre jobb leszek velük. De tényleg.”

„Az egész ház egy kígyófalva volt. Esküszöm haver, minden tömve volt kígyókkal.” (A gyermekkori otthonáról)

Fotó: Europress

„Nem félek a haláltól. Ha meg kell mentenem egy koalát, vagy egy krokodilt, vagy egy kengurut, vagy egy kígyót, haver, csak megyek és megmentem.”

„De nem is túl rövid! Csak normál rövidnadrág. Hordhatnék ennél rövidebb rövidnadrágot is.”

„Az ő karmája kiegészíti az én karmámat. Együtt nem vagyunk stresszesek, nyugodt és laza az életünk.” (Rebecca nevű orrszarvú leguánjáról.)

„Bindi (a lánya) első foga egy kis ínycafaton lógott, és kicsit vérzett is. Azt mondja: apa, ki tudnád szedni? Mire én odamentem hozzá a harapófogóval.”

„Huszonhárom krokodilfaj létezik. Ezek közül tizenhét ritka és veszélyeztetett. Úton vannak a kipusztulás felé, tök mindegy, bárki bármit mond, vagy bárki bármit csinál.”

Fotó: Europress

„A Föld nem a tulajdonunk, csak hozzá tartozunk. Muszáj megosztanunk a vadvilággal.”

„Asszem rohadtul biztonságosabb, mint amikor videojátékokkal játszanak, és egész idő alatt öldökölnek.” (Amikor arról kérdezték, hogy milyen hatással van a gyerekekre a vadállatokkal szembeni vakmerőségével.)

„Ó, haver! Imádtam! Tudod, ausztrál vagyok, és nekünk van a világon a legrosszabb humorérzékünk, inkább gonoszak vagyunk egymással, úgyhogy a South Park egyszerűen tökéletes volt.”

„Abszolút ura voltam a helyzetnek. Robert be volt betonozva a karomba!” (Arról, amikor az egyhónapos kisfiát elvitte krokodilt etetni.)

Apropó! Ugye mondanunk sem kell, hogy egy ilyen családban az almának esélye sincs messze esni a fájától. Steve fia, Robert, bár idén még csak a tizennégyet tölti, máris apja nyomdokain jár: társműsorvezető a Discovery Kids csatorna egyik természetsorozatánál. Néhány napja Jimmy Fallon esti talkshowjában járt, ahol kiderült, hogy Robert tényleg tiszta apja.

(via Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik