Szórakozás

Aleska: Olimpiát, amikor a 3-as metró maga a halálvasút?

Szerda este derült ki, hogy Budapest visszalép: visszavonják az olimpiai pályázatot. Celebeket kérdeztünk arról, mi a véleményük a döntésről, illetve arról, mi a véleményük az olimpiarendezés ötletéről.

Aleska: Vegyesek az érzelmeim

Aleska nehezen tud dönteni a témában, éppen ezért az olimpia rendezése mellett és ellen sem tette le voksát. Abból a szempontból jó ötletnek tartja, hogy az esemény összehozza az embereket, itthon tudtunk volna szurkolni a magyar sportolóknak, ám anyagi szempontból felesleges pénzkidobásnak tartja.

Az így is nehézkes közlekedés még inkább azzá vált volna, ha a rengeteg turista megérkezik a fővárosba

– mondta. És hogy mit szól ahhoz, hogy egyébként fejlesztették volna a tömegközlekedést a játékokra?

Sajnos azt a tendenciát látom, hogy hiába ígérnek meg valamit, szinte soha nem valósul meg

– válaszolta.

Apropó BKV: a színészet iránt is érdeklődő Aleska nem nagyon ül fel a hármas metróra, mert halálvasút érzése van, ráadásul

anyukáját is félti, amikor metróra száll.

Ács Beatrix: Az olimpia mellett vagyok!

Ács szerint egy itthon rendezett olimpia óriási lehetőség arra, hogy nemzetközileg is ismertté és elismertté tegyük a hazai kultúrát, illetve a sportolókat és a művészeket.

Ha mégsem rendeznénk meg a játékokat, ettől mind elesne Magyarország. Emiatt én támogatom, ám a megvalósításhoz egy határozott, nemzeti összefogásra lenne szükség

– mondta Ács, aki további előnyként kiemelte, hogy számos modern sportlétesítmény épülhetne, amiket a rendezés után is használhatnának sportolók és civilek egyaránt.

Úgy vélem, óriási gazdasági fellendülést indukálna, például munkahely-teremtést, ráadásul lehetőséget biztosítana a tehetségek felkutatására, megismerésére és a jövő generáció világversenyeken való felkészülésére

– tette hozzá.

Bíró Ica: Előbb 22 másik dolgot meg kéne oldani!

Bíró úgy véli, mivel négyévente rendeznek olimpiát, ezért ha a 2024-esről le is csúsztunk, még van esély arra, hogy egyszer Budapesten is legyen házigazda, a játékokon pedig szép eredményeket érjünk el.

De csak akkor, ha addig rendbe teszünk bizonyos dolgokat.

Úgy véli, az egyik legégetőbb probléma a devizahitelesek ügye: szerinte nemzetközi szinten hiába születnek kedvező intézkedések, itthon hosszú ideje egy helyben toporgunk. Bíró 22 pontos listájára felkerült még az egészségügy is mint megoldandó terület, illetve a nyugdíjak rendezése és az oktatás, továbbá a szabad sajtó helyzete is.

Úgy gondolja, ha ezeket a problémákat sikerülne megoldani, akkor mindenki tudna egyrészt örülni a rendezésnek, másrészt el is tudnának menni megnézni magát az eseményt.

Először a szennyesünket tegyük rendbe

– zárta válaszát.

Gáspár Győző: Erről lemaradtam!

Gáspár tőlünk értesült a hírről, miszerint visszavontuk a pályázatunkat. Szerinte egyébként jó lenne, ha Budapesten lenne olimpia, mert

híressé tette volna az országunkat.

Kérdésünkre, hogy kilátogatna-e az eseményre, ha itthon rendeznénk, azt válaszolta, igen – máshova viszont csak ezért nem utazna el.

Ha lett volna népszavazás, elment volna szavazni.

VV Vivien: Modernebb lenne minden

Vivien elmondta, nem szokott politizálni és

azt sem követi, hogy mi mennyibe kerül az országnak.

Ő az egészből annyit érzékel, hogy rengeteg felújítás történt és történik, aminek örül, mert sokkal szebb és modernebb lesz tőle az ország. Szerinte ha lett volna Budapesten olimpia, arra büszkének kellett volna lennünk.

Ha rendeznénk, biztosan kimennék valamelyik versenyre

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik