Szórakozás

Komoly fegyvertényt húzott be a Sziget: PJ Harvey már biztosan itt lesz

A 25. Sziget fesztivál huszonkét újabb névvel próbál meggyőzni arról, hogy mi is a programod augusztus 9-16. között. Elég jók az érveik, például az idei Szigeten lesz először látható Magyarországon az egyik legkiválóbb brit dalszerző-előadó, az NME életműdíjas PJ Harvey, akinek tavaly jött ki legújabb, kilencedik nagylemeze.

De visszatér a Sziget Nagyszínpadára az utóbbi évek egyik legnépszerűbb brit együttese, az új lemezén dolgozó Alt-J is, érkezik a Rudimental, és jó eséllyel elhangzik majd a Budapest című gigasláger is, ezúttal a szerző George Ezra előadásában. Nálunk ünnepli majd tízéves fennállását az indie-rockot játszó brit White Lies, fellép az őrült bulijairól ismert ska-punk-reggae Dubioza Kolektiv, az electro house nagymester Steve Aoki, és a Grammy-díjas ausztrál csajbanda, a Nervo is.

Az A38 Színpadon minden eddiginél erősebb indie-pop-elektro felhozatal várható, a már bejelentett előadókhoz csatlakozott az új-zélandi The Naked and Famous, a svéd Mando Diao és a tavaly berobbant Anne-Marie. A drum’n’bass vonalon a brit legenda Andy C, míg a hip-hop mezőnyből az amerikai slammer-költő Watsky az erősítés.

Fellép a pimaszul fiatal rock’n’roll négyes, a The Strypes, a brit alt-rock Nothing But Thieves, a svédek egyik új indie-pop-soul reménysége, LÉON, valamint az egyre népszerűbb brit folk duó, a Bear’s Den. Hollandiából érkezik a Chef’Special és a helyi pop-rock-színtér nagy kedvence, a De Staat. Szintén az A38 Sátorban lép fel az amerikai DJ-producer, Valentino Khan, a francia Rone és a holland Weval live.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik