Szórakozás

Keresem a családom: Lilut nagyon megrázta az új évad forgatása

Kedden este a harmadik évaddal jelentkezik a családtagok egymásra találását segítő műsor, a Keresem a családom az RTL Klubon. Lilu és a műsor stábja ezúttal is bejárta a világot, hogy megtalálják az eltűnt vagy egymástól elszakadt rokonokat. Többek között Ausztráliába, az Egyesült Államokba és Lengyelországba is eljutottak, ami komoly szervezést igényelt a műsorvezetőtől anyukaként is. Interjú Liluval.

Milyen volt a harmadik évad forgatása?

Minden történet egészen más. Még azok is, amelyek első hallásra hasonlóak, mert mondjuk a sosem látott testvérét keresi valaki. Nagyon megrázott a harmadik évad egyik történetében például, amikor egy felnőtt, erős férfinek én mondtam meg, hogy a testvére, akivel 30 éve várja, hogy találkozzon, meghalt, nem láthatja soha többé. Vagy soha nem fogom elfelejteni annak a nőnek az arcát, akinek megtaláltuk a testvérét, de a testvér nem akart vele találkozni, mert ha találkoznának kamerák előtt, akkor a faluban kiderülne, hogy ő valójában roma származású, és inkább nem vállalja a tortúrát.

Melyik történet érintett meg eddig a leginkább?

Amikor a beszélgetésből kiderül, hogy a mélyen őrzött titok valójában családon belüli erőszak, az mindig nagyon megvisel. El nem tudom képzelni, hogyan élik túl ezek a nők, ezek a gyerekek a szenvedéseket, hogyan temetik olyan mélyre magukba, hogy képesek egyáltalán nem beszélni róla. Magyarországon minden héten meghal egy nő családon belüli erőszak miatt, és már ezen felzúdulunk, miközben semmiféle valós statisztika nincs, milyen sok család él rettegésben. A magyar törvények nem védik ezeket a családtagokat, a rendőrök csak akkor avatkoznak be, ha vér folyik.

Van olyan család, akivel a forgatás óta tartod a kapcsolatot?

A Keresem a családom teljes stábja érzelmileg is érintetté válik minden alkalommal, mire eljutunk a nagy pillanatokig. A forgatások után sem engedjük el ezeknek az embereknek a kezét, hiszen a sokk nagy része, ami megváltoztatja az életüket, általában a tévés szereplés után következik. A legtöbb szereplőnkről szinte hetente van új információnk, küldenek fényképeket a családi összejövetelekről, voltunk már ott közös születésnapon, nagyon helyesek, mert úgy érzik, az új családtaggal mi is részesei vagyunk örömüknek.

Anyukaként mennyire volt nehéz a sok külföldi forgatás?

A leghosszabb távol töltött idő a családomtól a két ausztráliai forgatás volt. Ez anyaként sosem könnyű, de minden nap beszéltem a kisfiammal úgy, hogy közben láttam is, el tudta mesélni, mi történt vele. Ilyenkor én is mesélek, beavatom a munkámba, hogy neki is könnyebb legyen nélkülem. Viszont amikor két forgatás között itthon vagyok, minden percet vele töltök, hogy bepótoljunk mindent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik