Szórakozás

Dévényi Tibor: Szerencsés csillag alatt születtem

70 éves lett a kívánságok nagy teljesítője, Dévényi Tibi bácsi. Úgy döntött azonban nem tart különösebb mulatságot, ezzel még vár egy 5 évet. Születésnapjára inkább két kis yorkit fogadott örökbe, mivel azt mondja, kicsit kezd ellustulni, de a két kutya segít felpezsdíteni a retro dj mindennapjait – derül ki a Story Extra riportjából.

Én úgy mondom, hogy szerencsés csillag alatt születtem, mert egy sikeres pályához sajnos tíz százalék tehetség, és kilencven százalék szerencse szükséges. (…) És akkor jött a 65-ös ki mit tud. Akkor elindultunk hárman, Benedek Miki, Vallai Péter (sajnos ő már nincs közöttünk). Akkor megnyertük a Ki mit tud-ot, és fölvettek minket a színművészeti főiskolára” – mesélte Dévényi Tibor, aki végül nem végezte el a főiskolát, mert beindult a Beatkabaré a vidám színpadon, ahol szerzeményei négyszáz előadást éltek meg. Később az Omegát, Illést, Metrót konferálta, de ő maga is valami egészen újat hozott. Felváltotta a csokornyakkendős konferansziékat egy fiatal tornacipős gyerek, aki az akkori hírességeket parodizálta a színpadon.

 “Valami újság írta, hogy Tibi bácsit lehet szeretni, nem szeretni, de az biztos, hogy letette a kézjegyét a magyar televíziózás történetében. Valóban… 17 évig menne egy műsornak, heti műsornak. 2000-ben az a dicsőség ért, hogy BBC szerint Európa legjobb gyerekműsorának kiáltották ki a Három kívánságot” – mondta el Tibi bácsi, aki amit csak kitalált, mindent véghez is vitt életében. A mai napig hívják hétvégi fellépésekre, hiszen egyetemisták generáció nőttek fel a jól ismert retro mixeire csápolva.

 “Ha ez nincsen, akkor én biztos, hogy fél éven belül dzsörzé nadrág, barna szandál, reklám szatyor, csirkenyak, Lehet piac. Tehát na, most ezt nem akarnám. Ilyen nyugdíjas nem akarok lenni” – mesélte a pöttyös labdák hazai nagymestere, aki a fenti videóban a nőkhöz, fiatal lányokhoz való kapcsolatáról is mesélt. 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik