Szórakozás

A Dal: Megvan a döntősök fele

Rendhagyó módon péntek este zajlott le az Eurovíziós dalválogató elődöntőjének első fordulója, ahol kilenc dal állt újra színpadra. A három biztos továbbjutó mellett, a nézők további egy produkciónak szavazhattak esélyt. Kiosztották az év felfedezettje díját is, amit Kanizsa Gina kapott. Az este extra fellépője pedig Péter Szabó Szilvi volt egy dalpremierrel.

Soulwave: Kalandor – 37 pont

Energikusabb és jobb volt az előadás, mint a válogatón. Caramel már máshogy fog pontozni, hiszen ez már az elődöntő, de tetszett neki, nem véletlenül játssza a rádió.

Singh Viki: Rain – 38 pont

Zséda szerint még jobb volt, mint legutóbb. Both Miklós nem tudott belekötni szakmailag: jól megírt dal, remek ének, de mégis egy iskolai gyakorlathoz hasonlít neki.

Chase: Dust in the wind – 37 pont

Caramelnek ez a kedvenc dalszövege, a dal pedig a legjobbat hozza ki az előadóból, de azt kérte az énekes is hozza ki a legjobbat a dalból. (hm…?!) Both látja, hogy rengeteg munka van benne, de még így is csak a korrekt szintet éri el nála.

The Couple: Vége van – 36 pont

A csapatról egy maratoni értékelés után sem derült ki, hogy igazól jók-e vagy sem. Az mondjuk biztos, hogy a nézők nem értékelték túl az underground stílust: csupán öt pontot adtak.

Fotó: Facebook

Spoon21: Deák – 37 pont

Az egykori X-Faktorosok dalának szövege nem lett színvonalasabb, de Zséda szerint nem is kell, hogy minden dal megváltsa a világot, elég, ha csak bulizni lehet rá. Caramel is hasonlóan érzi, de szerinte azért rá lehett volna feküdni az éneklésre, mert az is gyengécske volt.

Radics Gigi: See it through – 42 pont

A 20 éves énekesnő egy ponttal kevesebbet kapott, mint az előző fordulóban, de a zsűri így is az egekig magasztalta az előadását, igaz magát a szerzeményt nem tartják kimagaslónak. Ennek ellenére Eurovízió kompatibilis lehet.

Fotó: Facebook

Henderson Dávid: White shadows – 37 pont

Frenreisz Károly nem volt teljesen elégedett a dal hármas tagoltságával, Caramel viszont értette, szerinte épp ez a jó benne, hogy különböző hangulatok jelennek meg.

Pápai Joci: Origo – 45 pont

Both szerint a dal a kulturális különbségek ellenére is meg tud szólítani mindenkit. Caramelnek még mindig hibátlan és ugyanúgy benne van a magyarság, mint a romaság. Meg is kapta érte a 10 pontot és Zsédától is.

Kanizsa Gina: Fall like rain – 45 pont

Frenreisz szerint ez már nem dal, hanem egy mű. Zséda pedig úgy gondolja, hogy mindenben a leg. A zsűri maximális pontot osztott ki, amit eddig még soha.

A február 18-i döntő biztos résztvevői: Pápai Joci, Kanizsa Gina, Radics Gigi és a nézők kedvence, a Soulwave.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik