Szórakozás

Trump beszólt egy áruháznak, egyből feljebb ment a részvényeik értéke

Az Egyesült Államok elnöke minden nap beszól valakinek, most a Nordstrom került sorra. Az ok: az áruház a jövőben nem árusítja lánya, Ivanka kollekcióit. A meglehetősen szűkös szókinccsel rendelkező Donald Trump jó szokása szerint Twitteren fejezte ki haragját:

A Nordstrom nagyon nem volt fair a lányommal, Ivankával. Ő egy nagyszerű ember – mindig arra ösztönöz, hogy helyesen cselekedjek. Borzalmas!

Trump morgása után a Nordstrom részvényeinek értéke először csökkent, de a nap végén 4%-os növekedéssel zárt. Ez tekinthető az átok megtörésének is, mivel azok a cégek, melyeket korábban betámadott az elnök, általában pórul jártak a tőzsdén, igaz, napokon belül újra emelkedni kezdett részvényeik értéke. Fontos különbség még, hogy azok a vállalatok, melyekbe korábban Trump belerúgott, állami megrendelésekből (is) éltek, míg a Nordstrom egyáltalán nem függ az államtól.

Az áruház egyébként nem az elnök személye miatt hozta meg a döntést, egész egyszerűen nem fogytak elég jól Ivanka Trump termékei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik