Budapest, 2016. május 11.
Széll Tamás magyar séf a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntõjén a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2016. május 11-én. Az európai döntõn húsz ország legjobb séfjei közül választják ki azt a 11-et, akik indulhatnak a 2017-es lyoni világdöntõn.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Szórakozás

Felhagy a versenyzéssel Széll Tamás

24.hu
24.hu

2017. 02. 01. 06:41

Széll Tamás és csapata negyedikként végzett a szakácsolimpiának is nevezett Bocuse d’Or világdöntőjén, és bár a dobogóról épp lecsúsztak, különdíjas lett.

A séf a Pénzcentrumnak adott interjúban elmondta: felhagy a versenyzéssel, és saját bisztrójára összpontosít mostantól.

“Nekem ennyi elég volt. Ez a verseny nagyon intenzív felkészülést igényel, én pedig másra szeretnék koncentrálni, leginkább saját étterem kialakításában gondolkodom. A tervek szerint február 25-én megnyílik a Stand25 Bisztró a Hold utcai piac földszintjén, utána pedig ha lehetőségem adódik, egy saját fine dinig éttermet is szeretnék nyitni, de ez még egy jóval távolabbi terv”

– mondta a lapnak Széll, aki hozzátette: nem szereti azt hallani, hogy hazánk felkerült a világ gasztrotérképére, mert szerinte ez csak részben igaz.

Mindenki először Széll Tamást emlegeti, ha a Bocuse d’Or-ról van szó, pedig messze nem egyéni versenyről van szó. A séf diktál, de a coach és a commis, azaz a segítő nélkül semmire se menne. A magyar csapatban a 21 éves Szabó Kevin commis-skodott, a 24.hu vele beszélgetett nemrég arról, hogy egy 16 órás éttermi műszak tutyimutyi a Bocuse d’Or-hoz képest.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.