Szórakozás

A Dal: Újabb hat továbbjutó került az elődöntőbe

A múlt heti tragikus veronai buszbaleset miatt kegyeleti okokból elmaradt A Dal második előválogatója, a héten azonban újra jelentkezett a műsor. Újabb 10 produkció mutatkozott be, amiből ezúttal is hatan jutottak tovább, akárcsak az első fordulóból.

Elsőként a Peet Project állt a színpadra. Kill your monster című daluk 40 pontot kapott. Frenreisz Károlyt azonnal felrázta a dal a fáradtságból, de felkelt. Zséda hasonlóan érzett és profinak nevezte az előadást.

Tóth Andi nőiesebb oldalát mutatta meg az I’ve got a fire-rel, de csupán 34 pontra volt elég. Caramel úgy érezte, hoyg a 18 éves lányban sokkal több a játékosság meg a csintalanság, mint a dalában. Both Miklós is úgy érezte, hogy a tehetségkutató nyertes még nem találta meg a saját útját, a dalban nem talált semmi újat, nem tudott neki újat mondani se a zene, se a szöveg.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Annaelza és Kása Juli Jártam című dala se győzte meg a zsűrit. Ők is 34 pontot kaptak. Pedig Both Miklós a 30-as mezőny egyik legjobban várt és legizgalmasabb dalának gondolta, de Caramel szerint is jobbak voltak felvételről, mint élőben, amikor hamis hangok is becsúsztak.

Az ismeretlen Chase azonban lenyőgözte a bírákat. A Dust in the wind  39 pontot ért. Zséda szerint az is plusz pontokat hozott az énekesnek, hogy szép és jól mutat a színpadon. Szakma szempontból azért a különleges hangszínét is megdícsérte. Caramel szerint komoly intelligenciára vall, hogy most jött csak el aműsorba, amikor már kész van.

A Galambos Dorina vezette Mrs Columbo erős stílusváltáson esett át. A Frozen King 38 pontot gyűjtött be. A zsűri szerette, de egy kicsit többet vártak. Szerintük többet is ki lehetett volna hozni belőle.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

A Kállay Saunders Band “17” című dala kimagasló 42 ponttal végzett az első helyen. A zsűritagok örültek, hogy megint itt van, a legjobb dalait ide szokta hozni. Évről-évre egyre jobb.

Mujahid Zoltán lírikus On my own szerzeménye 36 pontot kapott. Nagyon nehéz dal volt. Szépen énekelt és jó volt a zongora is, de nagyon behatárolta a produkciót és másra nem maradt fizikuma Frenreisz szerint. Both viszont úgy gondolta, hogy a giccs felé mozdult el.

Péter Kőváry & The royal rebels is 36 pontot gyűjtött az It’s a riottal. Jó a dal, de sokkal több emócióval kellett volna előadni – szólt a kritika Frereisztől. Zséda szerint jó hangulata volt, olyan volt mint egy extra produkció, igaz se füle, se farka nem volt.

Az új bemutatkozó Kanizsa Gina stílusilag behatárolhatatlan dala, a Fall like rain 42 pontot kapott. Holtversenyben a dobogó csúcsára is ért vele. Caramel azon gondolkodott, hogy szinte tökéletes vagy tökéletes volt-e. Zséda szerint is zseniális volt a dal. Both szerint az egyik legkomplexebb szerzemény, de élettel volt megtöltve.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Szabó Ádám túlságosan is félve és görcsösen énekelt, mindazzal együtt, hogy jónak tartották a dalát, a Togethert, ami 38 pontot kapott. A nézőktől ő kapta a legmagasabb pontszámot.

Az összesített lista alapján öten jutottak tovább: a Kállay Saunders Band, Kanizs Gina, a Peet project, Chase és Mrs Columbo. A nézők pedig Szabó Ádámnak adtak újabb esélyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik