Szórakozás

És arra emlékszik, hogy ki volt a Heti hetes első műsorvezetője?

Kapcsolódó cikkek

A Heti hetes 1999 szeptemberében indult el az RTL Klubon, 2012-ben átköltözött az RTL II-re, de maradt a heti egy adás. Ez most változik, ugyanis ritkul a műsor, a következő évben az eddigi 40 Heti hetes helyett csak 16-ot forgatnak le. Hogy ez mit jelent, nem tudjuk, Kolosy Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese csak annyit nyilatkozott, hogy szó sincs végről, egyszerűen csak meg kell újulnia a műsornak. Egy 18 éves brandről van szó, amiről még annak is van véleménye, aki sohasem látott egyetlen részt sem. Vagy legalább két tagot fel tud sorolni a Heti hetesből. De azért mindenre csak nem emlékszik, például hogy milyen vicceket mondott Jáksó László.

Ha Heti hetes, akkor főcím. Nem fun fact, de kihagyhatatlan megjegyezni, hogyan is szólt a refrén.

Minden, ami érdekes!

1999-től jó pár színész, színésznő, közéleti szereplő fordult meg a kormánykritikus Heti hetesben. 18, azaz tizennyolc éve csak két állandó tag ül folyamatosan, Gálvölgyi János és Farkasházy Tivadar.

Igen, ne felejtsük el, hogy Jáksó László nem a kezdetektől vezeti a műsort. Az első egy évben még a Szeretlek, Magyarországtól és ezzel a közmédiától távozó Csiszár Jenő irányított. Provokálunk. Mit csinálunk? Csinálunk még valamit? – így kezdte az első adást, mire a szintén ős-hetiheteses Verebes István csak annyit mondott,

Egyelőre úgy néz ki, hogy leégünk.

Ahhoz képest már majdnem 20 éve beszélik ki a hét eseményeit. Verebes egyébként 2004-ig volt a műsor állandó tagja, ahol már az első adásból tisztán látszott, hogy Farkasházy Tivadar lesz az ott ülőknek az egyik állandó humorforrás, egészen két és fél percet kellett várni 2009 szeptemberében, mire Farkasházy belekezdett az egyik lassú történetébe, és a pajadicsomnál rögtön jött, hogy mi?? Nem értjük. 

Az első évad sikeres volt, Csiszár mégis távozott. Egy 2009-es interjúban azt mondta, hogy az RTL-lel nem tudtak megegyezni a gázsiról, egy jaguáros sztorit emlegettek, ráadásul a saját műsor terve sem jött össze.

A Heti hetes-ben mindenkinek kialakult a szerepe, Verebes volt a megmondó, Havas a tanár úr, én pedig a dadogó, olvasni sem tudó hülyegyerek. Ez a karakter kedves volt, elment volna, de csak akkor, ha van ellenpont.

Szóval 2000-ben már Jáksó ült és ül most is Csiszár helyén. Nála egyébként kimeríthetetlen témának bizonyult a nőhiány és külseje.

Ez pedig egy altáji vicc a kétezres évek közepéről, amin a felvétel szerint csak Alföldi Róbert nem nevetett.

RTL Klub / Youtube
Jáksó László 2000-ben. RTL Klub / Youtube

Jáksó: A szünetet kihasználva megbeszéltem a fiatal párossal, hogy most már ne csókolózzanak a műsor alatt, mert ha kimegy a vér az agyamból, még annyira se tudok olvasni, mint most. 

Gálvölgyi: Hát mennyi vér mehet ki az agyadból? 

Jáksó: Ahova megy, ott se kell sok. 

A fentieken túl állandó tagnak számított Bajor Imre is, aki 1999-től egészen haláláig, 2014-ig szerepelt Gálvölgyiékkel.

Akinek pedig évi 16 Heti hetes édeskevés, az nézze vissza az adás vicceit, vagy a meghívott vendégeket Cicciolinától Ganxsta Zolee-ig.

Hogy hívják a hallássérült macskát?

Sü-Cat.

– Jáksó László.

:(

Ajánlott videó

Olvasói sztorik