Szórakozás

Milliókért népszerűsíti az állattartást Szőke András

Kilencmillió forintot költött tanács­adásra fél év alatt a Herman Ottó Intézet. Az agrárminisztérium intézménye Szőke Andrásnak és az MTVA sajtófőnökének is fizetett – írja a Bors.

A Földművelésügyi Minisztérium kommunikációs tanácsadási szerződéseit kérte ki ugyanis az MSZP-s Mesterházy Attila, és Fazekas Sándor miniszter válaszából kiderült, hogy az idén nonprofit céggé szerveződő Herman Ottó Intézet az átalakulás előtti utolsó félévében nem éppen szűkös költségvetéssel dolgozott. 3 millió forintért szerződtek például Szőke András filmrendező cégével, a Palio Sztár Kft.-vel is, ami 2014-től folyamatosan havi nettó 365 ezer forintot jelentett Szőkének.

“Az elmúlt tíz évben folyamatosan járom az országot, havi 3000 kilométert teszek meg az autómmal. Örömmel vállaltam, hogy az emberekhez, a vidéki közösségekhez közelebb vigyem mindazt, ami a háztáji gazdálkodással, a sertéstartással, a gyógynövényekkel kapcsolatos. Több mint 270 kisfilmet készítettem, hetente két rádióadást csináltam, falunapokon, 500–2000 fős rendezvényeken, tévében, gyerekeknek, nyugdíjasoknak tartottam előadásokat” – nyilatkozta a rendező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik