Szórakozás

Lagzi Lajcsi szerint koncepciós per folyik ellene

Ahogy arról már beszámoltunk, vádat emeltek a napokban Galambos Lajos ellen; a korábban négy hónapig előzetes letartóztatásban ülő zenész az ügyészség szerint, közel 50 millió forint értékben tulajdonított el áramot, gázt és vizet. A vádiratban G. L. vádlottra börtönben végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől eltiltás, 500.000 forint összegig pénzben kifejezett vagyonelkobzás kiszabását indítványozták.

Lagzi Lajcsit és a családját valósággal sokkolta a vádemelés híre.

A nyomozóhatóság a nyomozást december közepén lezárta, a körülbelül tízezer oldalas nyomozati anyagból pedig alig egy hónap alatt már meg is született a vádirat. Azt gondoljuk, hogy ez csak úgy történhetett meg ilyen rövid idő alatt, ha már a nyomozás lezárása előtt elkezdték írni. Galambos Lajos továbbra is azt mondja, ártatlan, és koncepciós eljárás folyik ellene” 

– mondta el a Borsnak dr. Fröhlich Krisztián ügyvéd.

A bíróság közleménye szerint egyébként a gyanúsítottak száma is alaposan megnőtt. Eleinte ugyanis csak Lajcsit és a feleségét, valamint az egyik munkatársukat kötötték össze a bűncselekmények elkövetésével, a friss közlemény a zenész mellett már tíz másik elkövetőt említ. A mulatós trombitás ügyvédje azt is elmondta, furcsállják, hogy ilyen hirtelen, és épp most ad­ta ki a ha­tóság a közleményét.

“Január 8-án Lajcsi be­ment, és jelezte az ügyészségnek, hogy külföldre utazik. Szerdán hazajön Dél-Amerikából” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik