Szórakozás

Megharcol az örökségért Gábor Zsazsa özvegye

December végén életének 99. évé­ben meghalt Gábor Zsazsa, minden idők leg­ismertebb magyar színésznője. Férje, Frédéric von Anhalt húszmillió dolláros, azaz több mint hatmilliárd forintos örökségre számíthat. Az összeg azonban nem automatikusan az övé.

“A törvények szerint megvizsgálják, hogy én, mint házastárs alkalmas vagyok-e arra, hogy az örökség hozzám kerüljön. Azaz be kell bizonyítani, hogy én vagyok az egyetlen élő örökös, és teljességgel a tudatomnál vagyok. Ezt közjegyző által ellenjegy­zett dokumentummal kell igazol­nom”

– mondta a német Bild című lapnak Frédéric, aki amennyiben nem bizonyítja, hogy „tiszta fejjel” tudja kezelni azt, nem dönthet egyedül a pénzről, hanem gyámot rendelnek ki mellé. A herceg szerint nem bonyolult az ügy, de rengeteg kiadással jár így is.

A Bors szerint egyébként Zsazsa özvegye az elmúlt időszakban több napot is egy szállodában töltött. Nehezen viseli, hogy a ház üres, felesége halálával a feladatait is elvesztette, így, ha lehet, mielőbb elköltözne. Erre persze nem kell sokat várnia, hiszen a ház már nem az övé, pár héten belül amúgy is el kell hagynia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik