Szórakozás

Razziát tartottak Klapka zálogházában

Klapka-Gyorgy(650x433).jpg (Array)
Klapka-Gyorgy(650x433).jpg (Array)

Hétfőn újra kinyitott a Vámház krt. 9. alatt álló zálogház, ami a múlt szerdán elhunyt Klapka György halála után néhány napig zárva tartott. A vásárlók mellett azonban a Bankfelügyelet munkatársai is megjelentek az üzletben, váratlan razziát tartottak.

A Blikk cikke szerint a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi ágazatot felügyelő szerve láthatóan azért szállt ki a zálogházba, hogy meggyőződjenek arról: Klapka múlt szerdai halála ellenére is rendben mennek a dolgok tovább. Ez pedig legfőképpen azokat nyugtatja meg, akiknek a különböző vagyontárgyai zálogban vannak a cégnél.

“Amikor meghalt apu, telefonáltunk a Magyar Nemzeti Bankba, jeleztük is, hogy ha gondolják, jöjjenek ki, ellenőrizzenek minket, de nemet mondtak. Aztán ma megjelentek, de ez érthető is, hiszen sokan megijedtek, hogy bezárunk. De egy zálogház nem zárhat csak úgy be, hiszen itt nem a mi tulajdonaink vannak”

– nyilatkozta Klapka György lánya, Klapka Sandy, aki tegnap a 24.hu-nak adott interjújában elmondta: apja halálának okát sosem fogjuk megtudni.

Klapka családja korábban arra kérte a zálogház ügyfeleit, hogy menjenek el a Vámház körúton bizományban lévő műtárgyaikért és antikvitásaikért, ezeket nyitvatartási időben bármikor visszaszolgáltatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik