Szórakozás

Pont a válás előtt szállt ki milliárdos cégéből Hajdú Péter

Sarka Kata és Hajdú Péter már fél éve nem élnek együtt, de csak a napokban vált biztossá, hogy válnak. A műsorvezető a válókeresetet is beadta már.

A házaspár egyezkedése nemcsak a gyerekekről, Noncsiról és Dávidkáról szól majd, hanem arról a több százmilliós cégbirodalomról is, ami kapcsolatuk ideje alatt épült, gyarapodott.

Érdekes tény, hogy Hajdú Péter épp decemberben, közvetlenül a válás előtt adta el a Frizbi Entertainment Kft.-t angol befektetőknek. A cég 2007-ben alakult, Hajdú volt a tulajdonosa, 2015-ben 1,8 milliárdos forgalmat bo­nyolított. Tavaly tavasszal a felét, majd decemberben az egészet eladta. A kft. ötvenegy százalékban tulajdonosa volt Kata cégének, a Magyarország Szépe Kft.-nek is.

Mivel a cégóriás eladása éppen egybeesik Hajdú és Sarka válásával, a Bors megkérdezte Pétert: még a válóper, az osztozkodás ellőtt menekítette ki vagyonát az eladással?

“Ez egy rosszindulatú feltételezés, csak üzleti megfontolásból döntöttem az eladás mellett. Jelenleg is több közös cégünk van Katával, és a Frizbi Entertainment eladása az ő tulajdonrészét a Magyarország Szépe Kft.-ben nem befolyásolja. A magyarországi munkáimat a jövőben a Frizbi Műsorgyártó Kft.-vel folytatom, és ez a cég lett az 51 százalékos tulajdonos Kata cégében is. Még az eladás előtt váltottunk, nem akartam olyan helyzetbe hozni Katát, hogy a jövőben egy londoni érdekeltségű céggel kelljen egyeztetnie az üzleti ügyeiről”

– mondta Hajdú Péter, aki hozzátette: a vagyonmegosztásról szeretne vele békésen megállapodni, de ha nem megy, a bíróság dönt majd.

Sarka Kata a lapnak így kommentálta a történteket:

“Az anyagi és cégügyek sosem adtak vitára okot köztünk, ezek a legkevesebbek. Úgy hiszem, a válásunknak ezt a részét fogjuk tudni majd felnőttként kezelni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik