Szórakozás

Ennyit csalt el a Barátok Közt egykori Hoffer Misije

Halász Gábor (halász gábor)
Halász Gábor (halász gábor)

Két évvel ezelőtt derült ki, hogy az RTL Klubon nyolc évig képernyőn lévő sorozatszereplő, Halász Gábor ellen csalás miatt nyomoz a rendőrség. A Barátok Közt egykori Hoffer Misije a sorozat után komoly pályára váltott: egy Zala megyei község, Kiskutas polgármestere lett, ám a karrierépítés nem ment simán.

Azzal gyanúsították, hogy olyan vezető pozíciót töltött be, amihez nem volt meg az előírt képesítése. A gyanú szerint egy városi művelődési központot vezetett, és úgy vette fel több éven át a fizetését, hogy képesítés hiánya miatt ehhez nem lett volna joga. Az intézmény önkormányzati pénzből gazdálkodott, így törvény szabályozza, hogy milyen képesítéssel lehet csak betölteni pozíciókat. A Bors megtudta: az egykori színészt elítélték, ügyét az ügyészség már le is zárta.

Halász megrovással úszta meg tettét, miután visszafizette az elcsalt összeget. Pontosan 220 ezer forintot.

A Zala Megyei Főügyészség illetékesének válaszából kiderül, hogy a színész nyelvvizsga hiánya miatt bukhatott meg, korábban a nyelvvizsgaperben is érintett volt. A jogosulatlanul felvett nyelvpótlékát maradéktalanul visszafizette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik