Szórakozás

Hallgatásra szólították fel Lajcsit, előnyös elbírálásért cserébe

Mint megírtuk, Galambos Lajos nemrég a rendőrségtől megkapott több tíz kilónyi nyomozati anyagban egy olyan szerződésre bukkant, amely közte és a vízszolgáltató között köttetett, ám az aláírása szakértői vélemény szerint is hamis rajta. A dokumentum bizonyítékként szolgál, mely szerint jogtanul használta az ivóvizet.

„Megkerestek, hogy vonjam vissza a hamis iratokról szóló nyilatkozatomat és soha ne beszéljek erről az ügyről, cserébe előnyös elbírálásban részesülök, de erre nem vagyok hajlandó. Nem hagyom, hogy meghurcoljanak és bemocskolják a nevem egy fikció miatt. (…) 132 ezer forintos havi vízfogyasztást akarnak rám verni, ami nem egy öttagú család, hanem egy 30 lakásos ­társasház fogyasztásával egyezik meg. Meggyőződésem, hogy a ÉDV zrt. fiktív követelése is a rendőrségi koncepció részei, de nem hagyom magam megvesztegetni”

– nyilatkozta a Blikknek Lagzi Lajcsi, aki azt nem árulta el, hogy kik szólították fel a hallgatásra.

A szerződés kapcsán megszólalt a lapnak az Északdunántúli Vízmű Zrt. sajtósa, dr. Kovács Tamás is, aki szerint fennáll a cég követelése.

“Két dolgot fontos tisztázni. Egyfelől, hogy az ÉDV Zrt.-nek nincs lehetősége vizsgálni, hogy az aláírás eredeti-e, avagy hamisított. Nincs is ennek jelentősége, hiszen a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény szerint, azzal, hogy az ingatlan tulajdonosa rácsatlakozott a szennyvízcsatornára, valamint az ivóvízhálózatra, már ráutaló magatartást tanúsított, így a szolgáltatás igénybevételével létre is jött a közszolgáltatási szerződés. Annyi bizonyos, hogy a független szakértői vélemény által alátámasztott követelésünk még mindig fennáll. Nagyjából hétmillió forint nettó összegről van szó ezen ingatlan esetében. Amennyiben elismeri a tartozását és kéri, mérlegelni tudjuk a kamatmentes részletfizetés lehetőségét”

– mondta dr. Kovács.

Galambos Lajos ügyvédje azonban nem ért egyet. Szerinte a társaság elismerte, hogy hamis a szerződés, ami már azért sem lehet érvényben, mert a szolgáltatást nem kérte és nem is vette át senki a vállalattól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik