Image: 73684027, Galambos Lajos Budapesten., Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Szórakozás

Hallgatásra szólították fel Lajcsit, előnyös elbírálásért cserébe

24.hu
24.hu

2016. 12. 23. 06:24

Mint megírtuk, Galambos Lajos nemrég a rendőrségtől megkapott több tíz kilónyi nyomozati anyagban egy olyan szerződésre bukkant, amely közte és a vízszolgáltató között köttetett, ám az aláírása szakértői vélemény szerint is hamis rajta. A dokumentum bizonyítékként szolgál, mely szerint jogtanul használta az ivóvizet.

„Megkerestek, hogy vonjam vissza a hamis iratokról szóló nyilatkozatomat és soha ne beszéljek erről az ügyről, cserébe előnyös elbírálásban részesülök, de erre nem vagyok hajlandó. Nem hagyom, hogy meghurcoljanak és bemocskolják a nevem egy fikció miatt. (…) 132 ezer forintos havi vízfogyasztást akarnak rám verni, ami nem egy öttagú család, hanem egy 30 lakásos ­társasház fogyasztásával egyezik meg. Meggyőződésem, hogy a ÉDV zrt. fiktív követelése is a rendőrségi koncepció részei, de nem hagyom magam megvesztegetni”

– nyilatkozta a Blikknek Lagzi Lajcsi, aki azt nem árulta el, hogy kik szólították fel a hallgatásra.

A szerződés kapcsán megszólalt a lapnak az Északdunántúli Vízmű Zrt. sajtósa, dr. Kovács Tamás is, aki szerint fennáll a cég követelése.

“Két dolgot fontos tisztázni. Egyfelől, hogy az ÉDV Zrt.-nek nincs lehetősége vizsgálni, hogy az aláírás eredeti-e, avagy hamisított. Nincs is ennek jelentősége, hiszen a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény szerint, azzal, hogy az ingatlan tulajdonosa rácsatlakozott a szennyvízcsatornára, valamint az ivóvízhálózatra, már ráutaló magatartást tanúsított, így a szolgáltatás igénybevételével létre is jött a közszolgáltatási szerződés. Annyi bizonyos, hogy a független szakértői vélemény által alátámasztott követelésünk még mindig fennáll. Nagyjából hétmillió forint nettó összegről van szó ezen ingatlan esetében. Amennyiben elismeri a tartozását és kéri, mérlegelni tudjuk a kamatmentes részletfizetés lehetőségét”

– mondta dr. Kovács.

Galambos Lajos ügyvédje azonban nem ért egyet. Szerinte a társaság elismerte, hogy hamis a szerződés, ami már azért sem lehet érvényben, mert a szolgáltatást nem kérte és nem is vette át senki a vállalattól.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Election posters with the leading candidates for the presidential elections in France with  Le Pen (l) and E. Macron (c) can be seen in Henin-Beaumont, France, 23 April 2017. A total of eleven candidates participates in the first round of the presidential elections. Photo: Kay Nietfeld/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.