Szórakozás

X-Faktor: Emlékszik még a korábbi győztesekre?

Máris végéhez ér az RTL Klub tehetségkutatójának 2016-os évada, hiszen szombaton a három döntőbe jutott versenyzőOpitz Barbara, Mata Ricsi és Dmitrij Gorbunov – közül kell kiválasztani a nézőknek a legjobbat. Kiderül tehát, hogy ki lesz az idei X-Faktor győztese, de előtte idézzük fel kicsit a műsor hazai történetét, és nézzük meg, kiknek is sikerült eddig elnyerni az év hangja címet.

Az első magyar X-Faktort még 2010 decemberében nyerte meg a mentorasztalra való felugrással debütáló Vastag Csaba, akit Nagy Feró mentorált a versenyben, aminek során többek közt saját testvérével, Vastag Tamással is meg kellett küzdenie. Az azóta már a TV2 Star Academyjében zsűritagként – és Mr. Bigként is – is feltűnő énekes Király L. Norbival és Takács Nikolasszal vívta a döntőt, amiben Bereczki Zoltán Hangokba zárva című dalát énekelte el győztes dalként. Legjobb női hangként egyébként negyedikként Janicsák Veca végzett, de Wolf Kati is ebben a szériában lett ismert.

 

A következő évben Malek Miklós segítségével Kocsis Tibor diadalmaskodott. Az évadban a dobogó harmadik fokán Baricz Gergő végzett, a végső megmérettetésen pedig Muri Enikő állt ott a színpadon, aki végül ugyan nem nyert, de azóta is jelen van a zenei, és legfőképpen a színházi életben. Legutóbb a Sztárban sztárban mindketten, Tibó és Enikő is feltűnt a konkurens csatornán, ahol szintén előkelő helyezést elérve küzdöttek a profik között. Ebben az évben is egy Josh Groban magyarítást kapott a győztes, íme:

 

2012-ben aztán Geszti Péter mentoráltja, Oláh Gergő állhatott a képzeletbeli dobogó tetejére, akivel Antal Timi és a szintén csatornát váltó Csobot Adél vettek részt a fináléban. Az azóta már A Dalban is próbálkozó, időközben háromszoros apukává váló énekes itt debütált a Törj ki a csendből című slágerével. Feledhetetlen pillanatokat ebben az évben Zámbó Krisztián okozott még a tévénézőknek.

 

A hazai X-Faktor negyedik szériájában ismét Geszti Péter állhatott ott pártfogoltjával a döntőben. Első nőként Danics Dóra végzett akkor az élen, aki a tehetségkutató történetének eddigi legjobb helyezést elérő csapatával, a ByTheWay-jel, és talán legmegosztóbb szereplőjével, Krasznai Tündével versenyzett a véghajrában. Így szólt az Új út 2013. decemberében:

 

Az ötödik évadban aztán ismét egy lány, az akkor mindössze 15 éves – ma már bátran szexiskedő –  Tóth Andi nyerte az X-Faktort, ráadásul párbaj nélkül menetelt a fináléig. Horányi Juli és Benji pottyantak ki mellőle az utolsó pillanatokban, amikor mentora, Szikora Róbert karjaiban, egy kicsit a sokktól összeomolva énekelte el a győztes dalát.

 

Az idei évben a már fent említett három versenyző kapott esélyt arra, hogy az eddigi győztesek útjára léphessen. A Tóth Gabi által mentorált 16 éves Opitz Barbi, és Puskás Peti két “fia”: a 15 éves Mata Ricsi és a 24 éves Gorbunov Dmitrij szombaton este próbálják majd meggyőzni a nézőket arról, hogy ők érdemelnék meg leginkább a fődíjat.

Mi pedig kíváncsiak vagyunk arra, hogy a mi olvasóink hogy látják ezt, és kiben érzik leginkább azt a bizonyos X-et. Erről a képgaléria alatt szavazhatnak is egyet; de csak miután végignézték, kik is álltak ott eddig a végső összecsapások során.

Galéria
Vastag Csaba és Takács Nikolas 2010. Fotó: RTL Klub

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik