Szórakozás

Letiltotta dalát a Tankcsapda lemezéről Szörényi Levente

tankcsapda(210x140)(1).jpg (tankcsapda)
tankcsapda(210x140)(1).jpg (tankcsapda)

A Tankcsapda novemberi, dupla feldolgozáslemezük már a megjelenés hónapjában há­romszoros platinalemez lett. Az egyik lemezen Lukács László csapata dolgozta fel, vagyis tankcsapdásította olyan elődök zenéit, mint Charlie, a Korál, az Omega, vagy Ákos együttese, a Bonanzai Banzai. A felsorolást még folytathatnánk, hiszen rengeteg zenekar vette örömmel, hogy a nagy múltú debreceni banda hozzányúl a slágereikhez. Egy kivétel azonban van, az Illés: a Szörényi Levente, Bródy János szerzőpáros az utolsó pillanatban torpedózta meg a megjelenést. A Tankcsapda a Good bye, Londont! akarta feldolgozni – írja a Bors.

“A felvétel el is ké­szült, de aztán a megjelenés előtt az utolsó utáni pillanatban végül nem adott rá engedélyt az Illés. A Szörényi, Bródy páros ugyanis végül azt mondta, hogy nem. Igazából pontosan nem tudjuk, hogy miért nem, mert velük személyesen nem sikerült erről beszélni, mert ők annyira magasan ülnek a Parnasszuson, hogy csak áttételesen tudtunk velük kommunikálni. És igazából nem tudjuk, pontosan mi az oka, miért nem tetszett nekik a felvétel”

– mondta Lukács az RTL Klub Portré című műsorában. Ezután a lap megkereste Bródy Já­nost a történtekkel kapcsolatban.

“Örültünk a felkérésnek, hiszen ez egy elegáns gesztus, és megtisztelő tőlük, hogy minket választottak. Csak annyit kértünk, hogy megjelenés előtt mutassák meg a dalt. Amikor Szörényi Levente végül meghallgatta, aggódva hívott fel, nem tetszett neki. Annyira nem, hogy végül megtiltotta, hogy játsszák. A szövegben, a ritmusban és a dallamban is volt változás. Ez a dal Levente személyes kedvence, so­kat játssza maga is. A rá­diók viszont már nemigen élnek az Illés-dalokkal, Le­ventének vi­szont rosszulesett volna, ha az eredeti helyett ezt játsszák most”

– magyarázta Bródy a letiltás okát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik