Szórakozás

Johnny Depp lett Hollywood legtúlfizetettebb színésze

Azt már tudjuk, hogy az év legjobban fizetett színésze, Dwayne “The Rock” Johnson, a legjobban kereső színésznő pedig Jennifer Lawrence. Ez azonban nem egyenlő a leginkább túlfizetett sztárok listájával. A Forbes a színészek legutóbbi három filmjében a főszerep után felvett gázsit vetették össze a filmek költségvetésével és jegyeladásaival, hogy meghatározzák, kiket fizetettek túlságosan is meg.

A gazdasági magazin listáját második éve vezeti Johnny Depp, akinek az Alice Tükörországban című filmje csak 300 millió dollárt jövedelmezett világszerte, miközben a produkció 170 millió dollárba került. A számítások alapján például Depp Mortdecai című vígjátéka esetében a sztárnak kifizetett minden dollárra csak 2,8 dollár bevétel jutott.

Will Smith is a túlfizetett sztárok élbolyába került: minden megkeresett dollárja csak öt dollár jegybevételt hozott. Sérülés című sportdrámája 34 millió dolláros költségvetésénél csak 13 millió dollárral több jegybevételt ért el. Emellett A Föld után és a Focus – A látszat csal című filmjei sem lettek kasszasikerek.

Channing Tatum és Will Ferrell a harmadik-negyedik helyet szerezte meg a Forbes rangsorában. A rajongók kedvence, George Clooney sem nagyon dicsekedhet legutóbbi filmjeinek bevételeivel: az Ave, Caesar!, a Pénzes cápa és a Holnapolisz sem vonzott elég nagy közönséget. A túlfizetettek listáján Clooney az ötödik helyen áll: egy dollárnyi gázsijára 6,7 dollár jegybevétel jut.

penzes_capa_george_clooney

Ajánlott videó

Olvasói sztorik