Szórakozás

Magyar zenekart posztolt az NFL sztárcsapata

A 2013-as Super Bowl győztese, a Baltimore Ravens a saját hivatalos oldalán számol be arról a magyar, egészen pontosan debreceni zenekarról, amelynek a frontembere, Stefán János hatalmas Ravens-drukker. A mindig lila Ravens-mezben fellépő basszusgitáros levélben osztotta meg a történetét, amely úgy megtetszett a klubnak, hogy kiposztolták a Flockstar című, őrült, különleges szurkolókról szóló sorozatuk legújabb darabjaként.

Magyar zenekart posztolt az NFL sztárcsapata 1
Kép: www.baltimoreravens.com

Stefán a levelében elmesélte, hogy az egykori Csehszlovákia területén született, ahol akkor a hoki volt az egyik legnépszerűbb sport, így a 90-es években inkább az NHL-re, vagyis az amerikai profi jégkorongligára figyelt. Lassan azonban átpártolt az NFL-re, a kétezres évek elején pedig majd’ kibújt a bőréből, mikor a Sport TV elkezdett amerikai focit közvetíteni.

Az akkor már Debrecenben élő basszusgitárosnak eleinte nem volt kedvenc csapata, minden meccset megnézett amit élőben közvetítettek a tévében. A magyar közvetítés beindulásakor épp a New England Patriots volt az aktuális legjobb csapat, így lehet, hogy Magyarországon a Patriots-nak van a legnépesebb tábora. – magyarázza Stefán, aki más kedvencet talált magának.

Emlékszem egy meccsre, ahol láttam ezt a srácot, 52-essel játszott és a kommentátorok valósággal ujjongtak, amikor játékba avatkozott, felrobbant körülötte a pálya.

Magyar zenekart posztolt az NFL sztárcsapata 2
Ray Lewis 2011-ben.

Ő volt Ray Lewis, a klub linebacker legendája, aki egész életében lila mezben játszott és aki 2013-ban Super Bowl győzelemmel búcsúzott a csapatától. Stefán úgy emlékszik vissza, hogy a Baltimore-t körülvevő egészen különleges légkör egyszer s mindenkorra rabul ejtette.

A leginkább instrumentális rockzenét játszó Ghost Toast zenekar frontembere az élő fellépéseiken mindig a lila 52-es mezében lép fel, sőt, a kedvenc klubját még a dalaikba is beleszőtte. Stefán két olyan zenét is megosztott a Ravens-szel, amelyek ahogy írja: érdekesek lehetnek a Baltimore-szurkolóknak is.

A Legacy című daluknál 4:20-nál Ray Lewis Forget everything else néven elhíresült motivációs beszéde hallható:

A másik rövid dalban szintén egy idézet hallható, a Nor Defeat-ben John Harbaugh egyik sajtótájékoztató elmondott beszéderészlete hangzik el, ezt pedig itt tudjátok meghallgatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik