Szórakozás

Betegsége miatt fogyott le Szabó Zsófi

A műsorvezető először depresszióba esett, de mára már sikerült átlendülnie a holtponton.

Gyógyszeres kezelést kap és drasztikus életmódváltásra kényszerült az RTL Klub műsorvezetője, aki másfél hónapja volt kénytelen változtatni eddigi táplálkozási szokásain – derül ki a mai Blikkből.

“Kiderült, hogy inzulinrezisztenciám van. Olyan magas inzulintúlterhelést mutatott ki a vérem, ami eléggé veszélyes, mert ez a szint előzi meg az 1-es típusú cukorbetegséget, amit már injekcióval kell kezelni. Nagyon szigorú diétán vagyok. Betartom az előírásokat, mert fontos számomra az egészségem. (…) Négy kilót fogytam, amióta kiderült a betegségem. A jó hír az, hogy ha odafigyelek, ez a folyamat visszafordítható” – mondta el a lapnak Szabó Zsófi, aki fontosnak tartotta tisztázni, mi is az oka a fogyásnak, ami elég látványosan köszön vissza a képernyőn is.

“Azt mondta a gasztroenterológus, hogy amúgy én egy vékony nő lennék. Ezzel szemben mindig volt rajtam egy kis felesleg, és előszeretettel könyveltek el húsos lánynak, ami nem esett jól. Régen bántottak azért, mert kövér vagyok, most a fogyás miatt támadnak, ezért döntöttem úgy, hogy beszélek a betegségemről. Nem szégyellni kell az ilyesmit, hanem orvoshoz fordulni. Sok nő nem tudja, miért ingadozik a súlya, a stresszre fogják, pedig komolyabb oka is lehet.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik