Szórakozás

Dögös szőke masszírozza a pucér Clintont a neten terjedő fotón

A fotóról felmerült természetesen sok kérdés: hol és mikor készült, eredeti-e vagy hamisított, valóban Bill Clinton enyeleg-e rajta vagy valaki más?

Sok hű demokrata szívet megroppantó fotó szivárgott ki Bill Clinton volt amerikai elnökről, a nők nagy rajongójáról: ezen az látható, ahogy egy fehérneműs szőke nő masszírozza az ágy sarkán ülő meztelen exelnököt, amint az a távirányítójával a tévé felé bök.

Eközben a tévén épp a felesége, Hillary egyik beszéde megy.

Az első blikkre kintről, az ablakból lőtt kép sokakban gyanút ébresztett (pláne ha megnézzük a tévéképernyő és a kép többi részlete közti élességkülönbséget). Ennek járt utána az Unilad.

Rögtön rá is bukkantak a hamisított fotó alkotójára, az ördögi Alison Jacksonra.

Jackson még díjat is kapott fényképeiért, amikkel a celebek életének visszásságaira világít rá. Az eredeti ismertemberekre megszólalásig hasonlító figurákkal dolgozik, így készülnek a képei, pl. az, amin Donald Trump épp megpocsékolja Miss Mexicót egy íróasztalon.

A nő ügyességét mutatja, mennyire reneszánsz ember: a fotói mellett a tévé, könyv, sajtó, közösségi média és opera vonalán is kipróbálta már magát. Vallja, hogy a perelhetőség határát súroló képei nem a valóságot ábrázolják, mert valóság már úgysem létezik. Azt meg imádja nézni, hogy zavarba jönnek az emberek a képeitől.

Az én munkám a szimulálásról szól. Az ‘igazi’ klónjának vagy másolatának megalkotásáról papíron.

Az egész ötlet még régen, Diana hercegnő halálakor fogalmazódott meg benne, nem értette, miért gyászolják őt annyian, holott nem is ismerték. Aztán rájött, hogy a média által közvetített képet imádta mindenki, úgyhogy elkezdte gyártani a nagyon aprólékosan kidolgozott képeit. David Beckham, Tony Blair, Marilyn Monroe, Kim Kardashian, a brit királyi család és Paris Hilton sem úszta meg, de a nagy kedvenc Erzsébet királynő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik