Szórakozás

Leonardo DiCaprio saját szigetén épít öko-üdülőfalut

Eddig is tudható volt, hogy az Oscar-díjas színész mennyire szívén viseli a környezet megóvását, és az sem volt titok, hogy Leonardo DiCaprio tíz évvel ezelőtt vásárolt egy Belize mellett húzódó 42 hektáros szigetet, potom 1,75 millió dollárért.

Most viszont már biztos az is, hogy a sztár nem maga kíván futkosni a homokos tengerparton, hanem egy öko-üdülőt álmodott oda, ami a tervek szerint 2018 végén meg is nyílik a nagyközönség számára. A luxus nyaralóhely – ahol 36 bungaló és 36 egyéb ingatlan kap helyet –  energiaszükségletét napelemek biztosítják majd, a vizet pedig az esőből, és a tengervíz sótlanításából nyernék. Az éttermekben kizárólag helyi halászoktól és termelőktől származó ételt szolgálnak majd fel, és tilos lesz a vendégeknek PET palackot, és bármiféle technikai kütyüt (!) vinni magukkal a vakációra.

A szigetet egyébként már eléggé leamortizálták a helyi halászok, így az építkezés nemhogy kárt tenne az ökoszisztémában, hanem inkább javítana azon. Főleg, mivel 20 ezer fát terveznek ültetni, és a terület legalább felén nem építenének semmilyen létesítményt.

Pontos információk még nincsenek arról, hogy mennyiért is süttethetnénk a hasunkat Leo közelében, de a Business Insider a hasonló kis szigetes kiruccanások árait figyelembe véve úgy véli, 2000 dollár körül talán már foglalhatnánk is egy kétszemélyes szobát – természetesen mindezt egyetlen éjszakára.

További fotók: Business Insider
További fotók: Business Insider

Ajánlott videó

Olvasói sztorik