Szórakozás

Sting még nem áll készen a halálra

Bár nem fél a haláltól, még nem készült még fel az elmúlásra a 65 éves brit zenész, mert úgy érzi, még túl sok dolga van a világban. Sting éppen legújabb albumát promózza, melyen egy dalt szentelt a témának többek közt David Bowie és Prince idei halála miatt.
„Mindannyiunkban él egy gyerek, aki rácsodálkozik arra, ha egy ikon meghal. Ők hogy halhatnak meg? Ezt az istenítő halhatatlanságot mi látjuk beléjük. Az 50 000 című dalomat egy olyan ember szemszögéből írtam, aki látta meghalni a barátait, és szembe kell néznie a saját mulandóságával” – mondta Sting a USA Todaynek. „A mulandóságunk csak addig morbid, míg el nem fogadjuk. Ha valami, ez gazdagabbá teszi az életed – legalábbis az én filozófiám szerint.”

Még egyáltalán nem állok készen a halálra, még van dolgom. De az, hogy a tényét elfogadjuk, hasznos dolog, mert ez a valóság.

Sting nemrég fejezte be Peter Gabriellel közös észak-amerikai koncertturnéját, februárban pedig ismét útra kel, és három hónapig promózza új albumát.  Szombaton a Bataclanban lépett fel, ahol a terrortámadás óta ez volt az első koncert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik