Szórakozás

Józsa Imréről: sokkoló volt, hogy ilyen hirtelen hagyott el minket

A 62 éves színész súlyos betegség után, október 30-án hunyt el. Józsa Imre halála mindenkit megviselt, hiszen a színész rossz állapota ellenére sosem adta fel. Nemrég életműdíjat kapott, akkor is terveiről mesélt és arról, hogy kitüntetését először négyéves kislányának, Emmának mutatja meg. Kisebbik gyermekének anyja, a Jóban Rosszban egykori doktornője, Létay Dóra egy megható fotóval búcsúzott tőle.

A Játékszín igazgatóját, Bank Tamást sokkolta a színész halála. Bízott benne, hogy Józsa felépül, hiszen új szerepekről is egyeztettek.

Tudtuk, hogy nagy a baj, hiszen másfél hónapja mind a három játékszínbeli darabjában helyettesíteni kellett. Segítettem neki orvost találni az egyik belgyógyászaton, de mindenki próbált minden követ megmozgatni Imréért. Sokkoló volt, hogy ilyen hirtelen hagyott el minket. Mi visszavártuk, nemrég új szerepekről is tárgyaltunk. Hittünk abban, hogy meggyógyul, s újra színpadra tud állni. A halála előtti nap beszéltünk telefonon, akkor már nagyon rossz volt a hangja. Bánom, hogy nem tudtam tőle személyesen elbúcsúzni

– nyilatkozta a Blikknek Bank.

Csonka András korábban 13 évig dolgozott együtt a színésszel a rádióban, az utóbbi időkben pedig a színpadon is egymás mellett álltak, így ő végignézte állapota romlását.

Az utóbbi időben három közös darabban is dolgozhattunk együtt a Játékszínben. Így az elmúlt időszakban testközelből kellett megélnem, ahogy változott az állapot. Bár a nézők ebből semmit nem láthattak, de volt, hogy jelenet közben egy pillanatra belém kapaszkodott, mert már nem volt elég ereje. Bámulatos, hogy mindig összekapta magát, egyetlen percre sem adta fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik