Szórakozás

Ezért van tele fura foltokkal Sarka Kata keze

Sarka Kata kezén többen rejtélyes pirosas foltokat fedezhettek fel a héten. A celeb üzletasszony, s újabban műsorvezető a Facebookon posztolt arról, hogy minek köszönheti ezeket.

Sokan észrevettétek, hogy a héten különös bőrtünetek jelentek meg a kezemen. Erre szeretnék most nektek magyarázatot adni.
Magyarországon közel 200 ezer ember él a pikkelysömör nevű betegséggel, ami azt jelenti, hogy legtöbbünk ismeretségi körében vannak érintettek, még ha sokszor nem is tudunk róla. Az ilyen panaszokkal élők gyakran rejtőzködnek, a bőrükön látható tünetek miatt sokszor érik őket negatív megjegyzések. Itt van például ez a két blog poszt egy érintett tollából, az egyik írás végén van egy különösen durva megjegyzés, ez adta meg nekem a végső lökést: https://goo.gl/m4cTSo. Rájuk és erre a kórra szerettem volna felhívni a figyelmet, ezért egy maszkmesterrel pár napig minden reggel magamra festetettem a pikkelysömör bőrtüneteit és így töltöttem a napjaimat. Ahogyan azt gondoltam, élőben is megtapasztaltam, nem lehet könnyű a betegséggel élni, nap, mint nap szembesülni kell a pikkelysömörösöknek a beszólásokkal, rosszindulatú megjegyzésekkel. Ezért is fontos a tájékoztatás: ez egy immunológiai betegség, ami NEM fertőző, megfelelő kezeléssel és életmódváltással pedig tünetmentessé tehető. Fontos, hogy ezzel tisztában legyetek és ennek tudatában kezeljétek a pikkelysömörrel élőket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik