Szórakozás

Veréb Tamás: Nem ragaszkodom hozzá, hogy én legyek a középpontban

Sztárban sztár negyedik évadának kétségkívül a fiatal musicalszínész, Veréb Tamás legnagyobb felfedezettje. A korábban a Voice-ban is próbálkozó előadó legalább akkora meglepetést okozott, mint a korábbi évadokban Bereczky Zoltán vagy Gáspár Laci, csak őket már egyébként is ismerte mindenki, míg Veréb Tamást inkább csak a színházba járó közönség. A  még csak 22 éves színész/énekes azonnal a nézők kedvence lett, úgyhogy nagyon úgy tűnik, a TV2 nem hiába vállalt kockázatot egy szinte ismeretlen arc beválogatásával. Kérdésünkre azt mondta, úgy érzi, a lehetőséget saját jogon szerezte meg.

Joggal mondhatom, hogy az eddig elért eredményeimnek és tapasztalataimnak köszönhetem, hogy bekerültem a műsorba. A műsor készítői alapvetően egy hozzám hasonló karaktert kerestek, és legjobb tudomásom szerint hosszas kutatás előzte meg a felkérésemet. Ezen folyamat eredményeként választottak engem, aminek én rettentően örültem.

A miskolci fiú már 9 éves kora óta szoktatja magát a színpadhoz, és csakúgy, mint a két adással ezelőtt általa alakított Justin Timberlake, nagyon tudatosan építi a karrierét. Rendszeresen járt szereplőválogatásokra, énekversenyekre, aztán 2013-ban, alig 19 évesen megkapta a címszerepet a Rómeó és Júlia musicalben, azóta is az Operettszínházban játszik.

„A szüleim mindig úgy neveltek, hogy

semmi nem történik véletlenül, és nagyon tudatosan kell látni a célt, ami bármikor valósággá válhat.

Én a Voice-ra utólag is igen hálás szívvel gondolok vissza, tudom, hogy milyen fontosak az ott szerzett tapasztalatok.
Mivel mostanság szerencsére rengeteg feladatom van, így a színház mellett a most bontakozó szóló előadói popzenei irányvonalra szeretnék koncentrálni, hiszen régóta dédelgetett álmom, hogy kicsit többet mutassak meg abból, ki is Veréb Tomi. Nyáron megjelent Előttem a kép című első dalom, melyhez hamarosan videoklipet is készítünk.”

A zsűritagokkal szakmai a kapcsolata, szereplőtársai jól fogadták, és úgy véli, itt senki sem verseng, hiszen a szereplés lehetősége már eleve nyertessé teszi őket. A Sztárban sztárnak köszönhetően Facebook-oldalán megduplázódott követői száma, a másor indulásakor hatezren voltak, most már 12 000 rajongó követi.

„Egyébként hasonlóképpen az Instagram-oldalam követőinek száma is a duplájára nőtt.”

Veréb Tamás Justin Timberlake szerepében Fotó: TV2
Veréb Tamás Justin Timberlake szerepében
Fotó: TV2

Rendszerint már az ismertség legelején megjelennek az érdekemberek és a gyűlölködők, de ő inkább az őszinte és tiszta kapcsolatokat keresi. A kihívástól, melyet a Sztárban sztár jelentett, nem félt, de nem az a fajta ember, aki a színpadon kívül is állandóan szerepelni akar. A sajtóval is tudatosan kezeli a kapcsolatát, így aki abban reménykedik, hogy most többet megtud a magánéletéről, csalódni fog.

„Szeretek mindig pozitívan hozzáállni a feladatokhoz, egyáltalán nem éreztem félelmet, sokkal inkább izgatottságot és kíváncsiságot. Különleges élmény, egy ilyen mozgalmas és profi televíziós produkció részese lenni, ahol emberek millió néznek minket élő egyenes adásban, de mégis a televízió felvételen minden megmarad az örökkévalóságnak. Amiben pedig biztos voltam, hogy mindenképpen

hoznom kell azt a fajta munkamorált és alázatot, amit már a színházban is megtanultam.

A több éves színházi szereplések okán eddig is számos riportot készítettek velem, és előfordult, hogy magánéleti témát érintő kérdések merültek el, azonban ahogyan eddig is, ezután is szeretném a privát életemet megóvni a nagyközönség előtt.
A magánéletemben egyáltalán nem ragaszkodom ahhoz, hogy én legyek a középpontban, hiszen teljes mértékben ki tudok bontakozni a színpadon, ki tudom élni magam. Sokszor látok olyan eseteket magam körül, amikor valaki azzal kompenzál, hogy szerepeket játszik a hétköznapi helyzeteiben, és ezzel szeretne kitűnni a tömegből, én nagyon nem tudok azonosulni az ilyen jellegű kompenzációval.”

És hogy melyik a legjobb musical a világon?

„A Rómeó és Júlia.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik