Szórakozás

A Csodanő ENSZ-nagykövet lesz

A nők felemelkedéséért küzdő jószolgálati nagykövetévé nevezi ki jelképesen Wonder Womant, vagyis a Csodanőt az ENSZ.

A szervezet szerint a népszerű képregényhős a nemi alapú erőszak felszámolásával, a nemek egyenlőségével és a nők felemelkedésével kapcsolatos üzeneteket fog népszerűsíteni.

A DC Entertainment képregény-birodalom elnöke, Diane Nelson október 21-én fogadja el hivatalosan a megbízást Wonder Woman nevében. A cég honlapján azt is jelezték, hogy azok a színésznők is részt vesznek az eseményen, akik ez idáig megformálták a Csodanőt a filmvásznon.

A Warner Bros. és a DC Entertainment egyaránt támogatja az ENSZ és gyermekjogi szervének (UNICEF) a nemek egyenlőségével és a nők felemelkedésével foglalkozó kampányát.

A képregényekkel foglalkozó The Mary Sue portál örömmel üdvözölte Wonder Woman kinevezésének hírét. Mint olvasható rajta: “Csodanő nagyszerű és könnyen felismerhető szimbóluma annak, hogy mivé válhatnak a nők a patriarchális társadalomból kiszabadulva”.

A nemek közötti esélyegyenlőségért küzdő Women’s Equality Party brit párt szerint azonban “komikus, hogy az ENSZ-nek egyetlen hús-vér nő sem jut az eszébe, aki alkalmas lenne erre a szerepre”.

A ceremóniát a William Moulton Marston által megalkotott képregényhős első felbukkanásának 75. évfordulójához igazították. A Csodanő című képregény a negyvenes évek elején született, azóta számos televíziós és filmfeldolgozás is készült belőle.

Legutóbb Gal Gadot izraeli színésznő öltötte magára a Csodanő-jelmezt Zack Snyder Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című szuperhősfilmjében. A Halálos iramban-filmekben is szereplő fiatal tehetség főszereplésével egy önálló Wonder Woman film is a mozikba kerül jövőre.

(BBC, MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik