Szórakozás

Facebook Live-on közvetítette letartóztatását a gázvezeték ellen tiltakozó hollywoodi színésznő – Videó

Birtokháborítás vádjával letartóztatták a Beavatott-sorpzatból, illetve a Snowden című filmből ismert Shailene Woodley amerikai színésznőt Dakota államban. A rendőrség szerint Woodley egyike volt annak a 27 tiltakozónak, akik miközben egy gigantikus, négy államot és 200 ezer embert érintő olajvezeték megépítése ellen tiltakoztak, megsérértették a birtokvédelmi törvényt.

A Dakota Access nevű gázvezeték kiépítése óriási ellenérzéseket váltott ki, Észak-Dakotában a helyi őslakos közösség le akarja állíttatni a 3,7 milliárd dolláros kivitelezést arra hivatkozva, hogy az meggyalázza szent földjüket, ráadásul szennyezi a környezetet.Az 1116 mérföldes csővezeték négy államot: Észak- és Dél-Dakotát, Illinoist és Iowát érintené, a kivitelező cég azzal indokolja a beruházást, hogy az segíti a környék gazdaságát és biztonságosabb, mint az olaj vasúti szállítása. Környezetvédők azonban azt állítják, hogy a napi 570 ezer hordó nyers olaj szállítása szennyezné a helyi vízkészleteket.

A Facebbok Live-közvetítésben a 24 éves színésznő arról beszélt, hogy éppen nyugodtan sétált vissza autójához, mikor  elkapták a kabátját és azt mondták neki, hogy nem tartózkodhat az építési területen. Woodley azt mondta: a rendőröknél puskák, gumibotok (és Amerikában a bilincs helyett használt – a szerk.) gyorskötözők voltak, nem engedték elmenni.

Woodley azt is elmondta, hogy miután összekötözték kezét, különválasztották a többi, több száz tüntetőtől, mivel

engem jól ismernek, engem 40 ezer ember néz.

A videó gyorsan bejárta az internetet, hétfő estére már 2,4 millióan nézték meg.

(BBC)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik