Szórakozás

Két szívműtét után maratonon indul Majka

Négy évvel ezelőtt műtötték másodjára Majka örökletes szívritmuszavarát, még 2013-ban is panaszkodott, hogy néha gyötri a légszomjas fulladás. Ehhez képest a kétgyermekes apuka vasárnap indul a SPAR Maratonon, ez lesz élete első futóversenye.

“Ez csak első hallásra tűnhet furcsának. Váltóban futunk négyen, azaz legfeljebb 12 kilométert fogok teljesíteni, és nem versenynek fogom fel, hanem jótékonykodásnak. Nem az a célom, hogy dobogóra álljak, hanem hogy a Magyar Hospice Alapítványt képviseljem. Ők nagyon fontos munkát végeznek, és minden támogatást megérdemelnek. Nem érzem rizikósnak. Vannak még ritmuszavaraim, de nem vagyok szívbeteg, arról nem is beszélve, hogy jó ideje komolyan veszem a sportolást, ami inkább erősíti a szívet, mintsem gyengítené. Előfordul, hogy hetente négyszer is lefutom a tíz kilométeres távot, és közben még egyszer sem kapkodtam levegő után. Olyanra sem emlékszem, hogy szúrt volna a szívem”

– mondta a Blikknek Majka, aki a futással motiválni is szeretné a sorstársait.

“Ha ezt a távot nyilvánosan is teljesítem, akkor mások is látni fogják, mi mindent el lehet érni akarattal. Az első műtét előtt megijedtem, hogy nincs tovább, de ezt a félelmet mára legyőztem. Most csak attól tartok, hogy nem lesz jó idő.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik