Szórakozás

Kepes András: Az önazonosság hatalmas anyagi áldozatokkal jár

Molnár Dávid
Molnár Dávid

újságíró. 2016. 09. 28. 18:00

Folytatódik D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsora, Szinetár Dóra és Zacher Gábor után pedig most Kepes Andrást vitte el a műsorvezetőnő egy körre. Kepestől megtudtuk, hogy...

Kepes 2009-ben fejezte be a televíziózást, két éve pedig a Metropolitan Egyetem dékáni pozíciójáról is lemondott, jelenleg egyetemi tanárként dolgozik.

Mindig is szemlélődő voltam, zavart is, hogy engem is látnak

– mondta Kepes, ami annak ellenére furán hathat, hogy több évtizedet töltött el a képernyőkön. „Sokkal jobban érdekel az, akivel a riportot készítem” – tette hozzá. Kiderült az is, rádiósként szívesebben dolgozott, mert a televíziót visszalépésnek tekintette.

“Nem nagyon látok két olyan műsort a tévében, ami között az enyémet el tudom képzelni.”

Kudarcokból is kijutott

Kudarcnak élte meg, amikor összeveszett az MTV-vel, ők ugyanis csődbe vitték. Ez 1998-ban volt, amikor a kereskedelmi csatornák indultak, őt pedig meg is környékezte a TV2. Kiderült, hogy bár szabad kezet ígértek neki, mégis kész koncepciójuk volt arra, hogy mivel kezdenének vele. Már a második adásnál érezte, hogy baj van, ezért átalakította a műsort, ami viszont csak egy újabb részt ért meg, ugyanis ő beteg lett – emiatt felmentették a szerződés alól.

A betegségek jelentős része egy menekülés, az én szervezetem is elkezdett megmenteni engem. Elég sok fronton jött akkor a baj

– mondta az újságíró, majd hozzátette, a jó és a rossz emlékekre is sokat gondol, azokból építkezik.

Szerinte ha valaki önazonos szeretne lenni, az számos – főleg anyagi – áldozattal jár.

Kepes azt vallja, a televíziós szcénát lenézik az írók, őt pedig azért utálják nála jobb szerzők, mert a tévében szerzett népszerűsége miatt fogy több könyve.

Világkép

Szó esett az új könyvéről is, amihez a fő inspirációt a külföldi és a saját kultúrájához való hozzáállása, illetve a menekültváltság adta.

Nemcsak az emberek nyomorúsága szomorított el, hanem legalább annyira a közösségi oldalakon a témára érkezett kommentek minősége is

– mondta, majd hozzátette, a kultúráknak nem egymással van baja, hanem saját magukkal. A kiadóval eleinte egy hatkötetes sorozatban egyeztek meg, felesége unszolására azonban ez háromra, végül pedig egyre csökkent. Egy dologban biztos volt: nem akart egy új bőrt lehúzni a tévés műsorairól.

Ha egy gondolatban kellene összefoglalnia az új kötetet, azt mondaná: mindenkinek össze kell raknia részletekből a saját világképét.

Felesége egyébként az első 70 oldal alapján azt hitte, egy újabb disszertációt készített – Kepes annyira adott a véleményére, hogy ki is dobta a kéziratot.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.