Szórakozás

Kudarcot vallott a TV2: megszűnik a Star Academy napi adása

Idő előtt levették a képernyőről a TV2 eddigi legdrágább, becslések szerint alsó hangon legalább másfél milliárd forintba kerülő műsora, a Star Academy napi összefoglalóit, így a nézők már csak szombaton láthatják az énekeseket.

“Október 3-tól a napi összefoglalók megszűnnek, azonban a Star Academy énekesei ugyanazt a felkészítést kapják az Akadémián, mint eddig, azaz a zsűritagok és a tanárok folyamatosan foglalkoznak velük. A hét fontosabb eseményeinek összefoglalóját a szombati adásba szerkesztve láthatják majd a nézők”

– közölte a TV2 sajtóosztálya az Origoval.

Úgy volt, hogy a Star Academy monumentális, négyezer négyzetméteres stúdiója hónapokon át 16 ember lakása is lesz egyben, akiknek minden percét kamerák figyelik majd. A valóságshow-tehetségkutató hibrid nézettsége azonban mélyen a várt alatt teljesített, valószínűleg ezért száműzték először egy késő esti műsorsávba, majd ez okozhatta a hétköznapi adások megszűnését is.

A TV2 nagy várakozásokkal tekintett a Star Academy-re, ám a most heti egyetlen adásra csökkentett műsor annyira gyengén muzsikált, hogy a csatornának tényleg nem volt más választása, mint megszüntetni a napi összefoglalókat. Az alacsony nézettség azonban valószínűleg nem a játékosokon múlott, hiszen az énekórák izgalmai mellett azért rendesen szolgáltattak pikáns jeleneteket, intrikát és szövevényes szálakat is a nézőknek.

Mint megírtuk, olyan alacsony a valóságshow-elemekkel párosított tehetségkutató műsor nézettsége, hogy az szabályosan földbe döngölte a csatornát. Volt, amikor még a jóval kisebb kábeltévéken ismétlésként leadott műsorokat is többen nézték, mint a Star Academy-t.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik