Szórakozás

Perre készülnek a mulatós sztárok

A Sláger Tv több szereplője is azt nyilatkozta a Blikknek, hogy nem kapták meg a jogdíjakból nekik járó pénzt. Az állítólagos károsultak között van Jolly, aki azt mondja, a csatornánál töltött öt éve után a mai napig nem kapott jogdíjakat. A hiányzó összeg szerinte visszamenőleg több tízmillió forint.

Galambos Lajos kapott kifizetést, de állítása szerint csupán ötezer forintot a tavalyi év után.

“Nem én vagyok az egyetlen, aki nem kapta meg a jogdíjakat, én is készítettem a csatornának egy próbaműsort, a Szuperbuli adásokat is sugározták, és az után sem fizettek. Ha jól tudom, Fásy Ádámhoz körülbelül 150 zenész tartozik, én is összefogom a dáridósokat, és javasolni fogom, hogy alakítsunk pertársaságot”

– sorolta a mulatós­sztár, akivel Fásy Ádám is egyetért:

“Nem bántom a Sláger ­Tv-t.­ A mi cégünk sztárokat képvisel, a szerződésükben benne van, hogy a szerzői jogdíjakat befizetik utánuk. Én ezt nem vonom kétségbe, de a sztárok valami technikai okból kifolyólag mégsem kapták meg a pénzüket.”

A Blikk cikkében a Sláger Tv sajtóosztálya is reagált, szerintük lejáratókampányról van szó.

“A Sláger Tv nemcsak a román, hanem a magyar közös jogkezelők részére is fizeti a jogdíjakat. A jogdíjak meghatározásában, azok kifizetésében a médiaszolgáltatóknak nincsen semmilyen szerepe, illetve befolyása. Ismételten megerősítjük, hogy a Sláger Tv-nek érvényes szerződései vannak a közös jogkezelő szervezetekkel, a vonatkozó kötelezettségeinek mindenben eleget tesz, semmilyen jogdíjtartozása sincs, emiatt a Sláger Tv-nek az a véleménye, hogy ez az egész egy lejárató kampány.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik