Szórakozás

Így tanít indián nyelvre Kozso

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, agyműtétje óta Picassóként rajzol, és folyékonyan beszél indiánul Kozso. Az énekes szerdán reggel a Morning Show vendége volt, ahol hosszan mesélt gyermekkora óta tartó erős vonzalmáról az indiánok felé, indián nyelvre tanította a műsorvezetőket, sőt eredeti indián ruhát is vitt nekik.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Kozso elmondta: nem érti, miért vannak felháborodva az emberek azon, hogy indiánul beszél, hiszen már 30-40 éve tudja a nyelvet, s Amerikában rendszeresen így diskurál az indiánokkal. Az indián nyelv benne volt a korábbi zenéiben, sőt még indián neve is van. Igaz, azt nem árulta el, hogy a világszerte élő több száz törzs közül melyik nyelvét is beszéli tulajdonképpen. Arra viszont hajlandó volt, hogy Rákóczi Ferinek és Abaházi Csabának saját indián nevet ajándékozzon. Sőt, megtanította őket mások mellett a szép haj indián megfelelőjére is, ami Feri szerint így hangzik: kása.

De itt még nincs vége. Kozso indián felszerelést is vitt a stúdióba: állítása szerint speciális eredeti indián mokaszint, indián fejdíszt és bőr felszerelést pakolt a Morning Show műsorvezetőire. Ezeket az énekes nem szokta hordani minden nap, de azért elmondása szerint van, hogy automatikusan indián ruhát vesz fel egy-egy reggelen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik