Szórakozás

Már megint kiderült, hogy a Facebook értelmes dologra is használható

Megosztásokkal keresték a GoPro-tulajdonost. Vannak még jó emberek.

Jeff Dumm a kaliforniai Folsom tó partján sétálgatott feleségével és barátaival, amikor megbotlott valamiben. Műanyag tárgy volt, Jeff először azt hitte, egy gyerek játékára lépett, de amikor alaposabban megnézték, kiderült, egy 300 dolláros (85 ezer forint) GoPro kamera van a kezében.

A rocklini (Kalifornia) férfi nem sokat teketóriázott: a vízhatlan kamerából kiszedte a memóriakártyát, letöltötte róla a (lentebb megtekinthető) videót, majd feltette a Facebookra – azzal a kéréssel, hogy mindenki ossza meg, hátha megtalálják a tulajdonost.

187 ezer megtekintés, több mint 700 megosztás után a concordi (Kalifornia) John Alcantara észrevette, hogy valaki a Facebookon hozzáadta a nevét egy videóhoz. Nem akart hinni a szemének: az elhagyott GoPro felvételét látta a közösségi oldalon. 

Azonnal felvette a kapcsolatot a jószívű Jeff Dumm-mal, elmondta neki, hogy a múlt hónapban jet ski-zés közben vesztette el a készüléket, és most rendkívül hálás neki.

Jeff a Fox40-nek elmondta: nagyon régen két ember (igen, az anyja és az apja) azt mondta neki, hogy ami nem az övé, azt nem tarthatja meg.

A két férfi a napokban találkozik, és várhatóan készítenek egy közös videót a nagy találkozásról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik