Szórakozás

Sosem szültek gyereket, köszönik, boldogok

Nagyon őszinte publicisztika jelent meg a Huffington Poston szerdán, a szerző pedig nem más, mint maga Jennifer Aniston. A színésznő arról ír, mennyire elege van abból, hogy a bulvársajtó csak azzal van elfoglalva, hogy terhes-e, hogy mikor lesz terhes, terhesnek látszik-e, illetve hogy a magánéletében vájkáló újságírók és paparazzók megkeserítik az életét.

Jennifer Anistont egyébként nemcsak a gyermekvállalással és a házassággal cseszteti halálra a bulvársajtó, korábban arról panaszkodott, hogy hiába múlt el 11 év azóta, hogy elvált Brad Pittől, még mindig házasságáról és Angelina Jolie-ról kérdezgetik az újságírók, függetlenül attól, hogy éppen mi az interjú apropója.

Nem Aniston az egyetlen ismert, sikeres nő, akin nemcsak a tapintatlan távoli rokonok, de a média is rendszeresen számon kéri, miért nem szült még gyereket.

Ahogy Jennifer Aniston, úgy Cameron Diaz sem tartja kizártnak, hogy egyszer még teherbe esik. Természetesen a nemrégiben megházasodott, 43 éves színésznőnél is simán rá szoktak kérdezni, vannak-e családalapítási tervei, amire ő meglepően készséges válaszokat szokott adni. Egy két évvel ezelőtti interjúban, melyben főleg arról értekezett, hogy örül, hogy 40 éves lett, azt mondta, a gyerekekkel rengeteg munka van, és sosem érezte úgy, hogy őt az ég anyának teremtette.

Azóta rátalált a szerelem, hozzá is ment Benji Maddenhez, és ahogy az várható volt, azonnal titokzatos, jól értesült ismerősökre hivatkozó cikkek jelentek meg arra vonatkozóan, hogy a pár alig várja, hogy közös gyermekük szülessen. Pedig Diaz egyszer sem mondott ilyet egyetlen újságírónak sem.

Ashley Judd megrázó könyvet írt elképesztően szomorú gyerekkoráról, ebben arról is szó esik, hogy ő maga miért nem akar gyereket. „Azért döntöttem úgy, hogy nem vállalok gyereket, mert úgy érzem, hogy azok a gyerekek, akik már megszülettek, mind az enyéim is. Nem kell ‘saját’ gyereket szülnöm, amikor annyi árva és elhagyott gyerek van így is a világon, akiknek szeretetre, figyelemre és gondoskodásra lenne szükségük.” Nem mellékes, hogy a 48 éves színésznő annyira elhanyagolva érezte magát countrysztár anyja mellett, hogy gyerekkorában még az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében.

Marisa Tomei 2013-ban, 48 évesen ment férjhez. Pedig a házasság intézményéért sem rajong, azt pedig nagyon unja, hogy a gyermekvállalásról kérdezgetik. „Nem vagyok a házasság híve, és nem tudom, miért kell a nőknek gyereket szülniük ahhoz, hogy teljes embernek tekintsék őket” – nyilatkozta akkor.

Fotó: Frazer Harrison / Getty Images
Fotó: Frazer Harrison / Getty Images

A szülést firtató tolakodó kérdésre az egyik legjobb választ Oprah Winfrey adta: „Ha lennének gyerekeim, valószínűleg utálnának” – mondta, és hozzátette, hogy valószínűleg gyermekei nem lehetnének az elsők életében, úgy meg nem lenne túl sok értelme az egésznek. Rég sejtette, hogy nem lesz belőle anya, gyerekkorában a legjobb barátja arról álmodozott, hogy felnőtt korában gyereket szül majd, ő viszont azt remélte, egy nap Martin Luther King lesz belőle.

A magyar ismert nők sem kerülhetik el, hogy a méhük után érdeklődjenek, Keresztes Ildikó könyvében írta végül le, miért nem lett belőle anya. „Igen, nem akartunk gyereket Lacival. Ezt a sajtónak így talán soha nem mertem kimondani, pedig faggattak eleget. Féltem, hogy az emberek szívtelen karrieristának bélyegeznek, holott nem erről volt szó.

Hanem arról, hogy egyszerűen nem jutott eszünkbe, hogy gyerekünk is lehetne. Nem tudom, miért. Talán mert kereknek éreztük az életünket így is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik