Szórakozás

Kollégáinak és a szerencsének köszönheti Marik Péter az életét

Mint ahogyan megírtuk, az Operettszínház színésze, Marik Péter szerda este szívrohamott kapott a Csárdáskirálynő debreceni előadása alatt. A 78 éves művész az öltözőben várt a második felvonásra, amelyben szerepelt, amikor rosszul lett. Kollégája, Bálint Ádám a véletlennek köszönhetően éppen ott volt és azonnal segítséget hívott.

Még javában zajlott az első felvonás fináléja, amelyben egyikünk sem szerepelt, így bementem az öltözőbe, hogy igyak pár kortyot. Péter ült a széken, majd egyszer csak előredőlt, szorította a mellkasát és csak annyit tudott mondani, hogy jézusom, jézusom. Egyértelmű volt, hogy nagyon rosszul van. Azonnal kirohantam segítségért, a kollégák hívták a mentőt, miközben a kórus egyik tagja, Lipics Barna elkezdte a szívmasszást, egy darab miatt ugyanis korábban meg kellett tanulnia, hogy kell ezt szakszerűen elvégezni. Közben persze tartotta a kapcsolatot a mentősökkel, akik nagyon hamar kiértek és még vagy 25 percig küzdöttek Péter életéért. Végül újraindult a szíve és sikerült stabilizálni, így kórházba tudták szállítani

– mesélt a Blikknek a történtekről a színész.

Marik egészsége az utóbbi időkben nem volt a legjobb állapotban, ezért az Operettszínház igazgatója, Lőrinczy György felajánlotta neki a pihenést, de a színész ragaszkodott szerepeihez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik