Szórakozás

Hollywoodi problémák: Amikor Twitteren kell sírni egy ruháért

Vagy mert szerződésben állnak, vagy csupán kedves gesztusból, de bevett szokás az, hogy a divatmárkák egy-egy fontosabb esemény (premier vagy díjátadó) előtt megkeresik a hírességeket, és felajánlják nekik, hogy az ő ruháikban menjenek a vörös szőnyegre. Ez mindenkinek jó: a celebnek nem kell saját zsebből kifizetnie vagy bérelnie dizájnerruhát, a cégek pedig profitálnak az élő próbababából, ha a hírportálok megírják, melyik tervezőtől viselte az adott darabot. Többek között emiatt szomorú Leslie Jones, a Szellemirtók főszereplője: őt ugyanis senki nem kereste meg ezzel kapcsolatban.

Elég vicces, hogy egyetlen tervező sem akar kisegíteni engem egy ruhával a premierre. Lesz ez még így se, én pedig emlékezni fogok erre

írta Jones twitterén, amivel elérte a célját, ugyanis Christian Siriano, a Project Runway (itthon A kifutó néven futó) divattervező valóságshow negyedik évadának győztese egy integető emojival jelezte válaszában, hogy ő bizony betöltené ezt a feladatot. Az ékszerek miatt sem kell aggódnia, ugyanis az egyik cég gyorsan reagált, és megígérte, biztosít számára néhány gyémántot az estére.

A női szereplős Szellemirtók premierje pár napon belül lesz, emiatt azt gondolnánk, már az utolsó mellékszereplőnek is megvan a ruhaszponzora, de nem így van. Jones egyébként azt is belengette, hogy kiírja azoknak a cégeknek a nevét, akik hallani sem akartak az együttműködésről, de végül csak annyit üzent nekik, hogy később sem fogják megkapni a szeretetét. A színésznő szerint azért sem csapnak le rá, mert az átlagos hollywoodi méretnél nagyobb.

Ez mondjuk azért is sántít, mert az említett filmben szintén szereplő Melissa McCarthy-t is mindig öltöztetik.

Igaz, 2012-ben pont nem talált senkit, aki ruhát adott volna neki az Oscar-díj átadójára. „Hiába kerestem meg 5-6 tervezőt, mindenki nemet mondott” – emlékszik vissza a színésznő. Még 2011-ben úgy nyilatkozott, a túlsúlyosaknak nagyon nehéz divatos ruhát találniuk, mert azok vagy a 14 éves escortoknak, vagy a 98 éveseknek készülnek, és nincs átmenet. Ezek után talán annyira nem meglepő, hogy a színésznő megalapította saját márkáját, ahol a kisebbtől az egészen nagy méretig árulnak ruhákat.

A Time megkereste Sirianót is, akinek karrierje a valóságshow óta ível (2012-ben már egymilliárd forintos árbevétele volt), ő pedig elmondta,

Szereti Leslie Jonest, és alig várja, hogy valami gyönyörűt készítsen neki. Nem számít, egy nő hány éves vagy mekkora méretet hord, ő mindegyiküket támogatja és öltözteti is.

A kérdés, hogy Jones a tweetelés helyett miért nem vesz inkább a saját pénzéből egy ruhát, nem csak bennünk, de a szakmabeliekben is felmerült. A blogger Bryanboy például június utolsó napján talált rá a kirohanásra, majd feltette a kérdést: miért nem tesz úgy, mint a legtöbb ember ilyenkor, és megy el a két lábán valamelyik boltba, hiszen nincs ebben semmi rossz. Hozzátette: szerinte a legnagyobb elismerés egy tervezőnek az, ha akkor is megvesszük a ruháját, ha amúgy nem lenne kötelező, mert kapnánk tőle.

Update

Bryanboy tanácsát annyira nem akarta megfogadni Jones, hogy nem sokkal később blokkolta is a divatbloggert. Tanulság nincs.

;

Ajánlott videó

Olvasói sztorik