Szórakozás

Agyműtétje óta Picassóként rajzol, és folyékonyan beszél indiánul Kozso

2014 telén sikeres agyműtétet hajtottak végre Kozsón, ezután újra meg kellett tanulnia beszélni és járni. Az Ámokfutók frontembere túl egy agyvérzésen, két életmentő műtéten és egy autóbaleseten teljesen új életet kezdett.

“Csodálatosan vagyok. Meghaltam, és most újra élek, mámorosan telnek a napjaim. Már nem kell orvosokhoz járnom, minden a legnagyobb rendben. A műtétek után újra meg kellett tanulnom magyarul és angolul, ez mára tökéletesen sikerült. De akkor is tudtam kommunikálni a külvilággal, amikor felébredtem: érdekes módon először indián mondatok jutottak eszembe. Korábban is tudtam pár szót, de azóta folyékonyan beszélem a nyelvet. 50 vagy 100 különböző törzset meglátogattam, és mindenhol sikerült megértetnem magam”

– mondta a 24.hu-nak Kozso, aki úgy érzi, már agyának 90 százalékát képes használni, míg egy átlagember csupán 10 százalék kihasználására képes.

“Mindenkinek 100 százalékos az agya, de csak 10-et használ. Nekem a meglévő 10 egyszerűen megszűnt a műtétekkel, nem működött tovább. Most a maradék 90-ből élek, de még mindig van hova fejlődni. Ki tudja, ha még többet tudnék használni, angyalokkal és istenekkel beszélgethetnék.”

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Kozso azt is észrevette, hogy a műtét óta sokkal tehetségesebben rajzol és fest, egyes testrészei is szebbek.

“Egész életemben imádtam a kezemmel is alkotni. Most egyre jobban elmélyedek a festészetben: rájöttem olyan dolgokra, praktikákra, amikre Picasso vagy Salvador Dalí. De az is lehet, hogy csak azért, mert én is ugyanolyan nem normális művészember vagyok, mint ők. További különleges képességem, hogy a betegségem óta izmosabb és jóképűbb vagyok, még a fogaim is szebbek”

– tette hozzá nevetve az énekes, aki jelenleg is az Ámokfutókkal koncertezik országszerte, valamint egy nagy komoly tervet is dédelget, amiről még nem beszélhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik