Szórakozás

Diana nyomdokaiba lép Harry herceg

Harry herceg (Array)
Harry herceg (Array)

Diana hercegnő élete során fáradhatatlanul kampányolt azokért a jótékony célokért, melyekben hitt. Az AIDS elleni küzdelmet tekintette az egyik legnagyobb szívügyének, halála előtt számtalan alkalommal járt ilyen betegeteket ápoló kórházakban, és ő volt az első brit híresség, aki a nyolcvanas években kamerák előtt – védőkesztyű nélkül – kezet fogott egy AIDS-beteggel, bebizonyítva, hogy a betegség nem terjed érintéssel. A mára ikonikussá vált fotót milliók látták, és sokat tett azért, hogy megváltoztassa az emberek hozzáállását a halálos betegségben szenvedőkkel szemben.

Tudván, mennyire fontos volt ez a téma Diana számára, William és Harry is folytatták a közösségi munkát, és utóbbi már hivatalosan is az AIDS-betegek mellé állt. A Buckhingam palota egy sajtóközleményben jelentette be, hogy Harry herceg alapítványa, a Senteable az eddigi jótékonysági tevékenységét mostantól az afrikai árvák támogatása mellett az AIDS elleni küzdelemmel is kiegészíti, folytatva azt a munkát, amit édesanyja elkezdett – írja az Usatoday.

A Senteable legutóbb kedden este tartott jótékonysági estet a londoni Kensington Palace Gardens-ben, a rendezvényen a Coldplay is fellépett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik